1. Пиене на сънотворни

„Много хора прекаляват с дозата обезболяващи и антидепресанти. Ако сте здрав човек, който много рядко се нуждае от помощ, за да заспи, то тогава не прибягвайте до сънотворни”, съветва Дейвид Клейтън, автор на „Наръчник за здраве”

Експертите съветват, ако от време на време имате проблеми със заспиването, да не се тъпчете с хапчета за стрес, а пробвайте Бенадрил. Той ще ви помогне да се унесете бързо, но е добре да го вземете между един и три часа преди лягане.

2. Прекаляване с чашката

Според проучване между 5 и 7 чашки алкохол на седмица намаляват риска от диабет и болести на сърцето. Но какво се случва, ако в лудата си петък вечер се налеете наведнъж с 6 чашки само за една нощ.

Затова просто намерете баланса и се наслаждавайте истински на чаша вино по време на вечеря, но не се нахвърляйте на цялата бутилка. Ако сте на парти, съчетайте виното си с минерална или газирана вода или пък коктейли с повечко лимон. Това ще ви провокира да пиете по-малко и ще ви спести натрупване на стотици калории.

3. Просенето на цигарка-две

Дори и да не си позволявате покупката на цял пакет цигари, изпросването на една-две от приятел също може да се отрази зле на тялото и здравето ви, а също така и на реномето ви пред околните. Лекарите твърдят, че дори само една цигара ви вреди толкова много, колкото и редовното пушене.

Когато веднъж откажете пушенето, на тялото ви са нужни от 7 до 10 години, за да се изчисти напълно и да бъде неподатливо на рак на белите дробове в степен, близка с тази на непушачите.

4. Честите посещения в солариума

Ако искате да сте малко по-мургави за определено събитие, за парти, на което да съберете погледите, ходенето на солариум няколко пъти в годината, е наистина добро решение. Превръщането на това в навик обаче повишава съществено риска от рак на кожата и сбръчкване.

Затова най-добрият начин да придобиете шоколадов загар, е естествено излагане на слънце, съчетано с ползването на подходящи кремове, както и употребата на бронзант.

5. Прекомерната употреба на бяла захар

Започвате деня с кафе и няколко захарчета. Може да продължите с чай, който също подслаждате обилно. Захарта обаче се оказва много коварна. Когато вкусите нещо сладко, тялото ви започва да очаква определени калории и изпраща сигнали до мозъка, които пък ви карат да се чувствате гладни. С други думи – колкото повече захар ядете, толкова повече ви се яде.

Най-добре си набавете плодове и друга здравословна храна, с които да опитате да заместите измамния глад.

6. Пристрастяването към диетичната Кола

Ако не можете да си представите деня си без поне една диетична Кола, най-вероятно здраво сте се пристрастили към кофеина. Поглъщането на няколко такива напитки, ви кара да сте в приповдигнато настроение, което може да се окаже голям проблем за нормалния ви сън и спокойното заспиване.
Можете да се справите с проблема бавно, но сигурно, като се постараете да не изпивате повече от едно кенче диетична Кола на ден .