Разширете представите си за красота

Много са качествата, които могат да направят една жена привлекателна – и повечето от тях нямат нищо общо с размера на дрехите, които носи.

Дори и когато се фокусирате върху външния вид, помнете че определенията за красота се е трансформирало през годините. За да проверите коя епоха ви подхожда най-много, разгледайте различните визии за красотата, представени от съответните художници.

Обърнете внимание на богините, които в историята са изобразявани с пищни фигури и много чувствени.

Накарайте циника във вас да замълчи

Заслушайте се как си говорите в мислите си. Вместо да отправяте отвратителни коментари, опитайте да се отнасяте сами към себе си с повече положителна или поне неутрална нагласа.

Напомняйте си, че дори и да не изглеждате перфектно, имате качества, които на вас ви харесват или са обективно привлекателни, точно толкова(че и повече), отколкото релефните, слаби ръце например.

Направете си реалистична равносметка

Жените често надценяват недостатъците си, особено когато става дума за големината на талията или ханша. Затова опитайте това:  вземете конец и сложете кламер там, където смятате че обиколката на талията ви трябва да завърши.

След това наложете същия конец на талията си и вижте каква е разликата.

Друг начин да не се поддавате на излишни и нереалистични самооценки с негативен знак, е да се отървете от „дрехите, за когато съм дебела и за когато съм слаба”.

Вместо да се преструвате, че ще направите промяна, действайте с това, с което разполагате. Определете преимуществата и недостатъците си и след това ги подчертайте или скрийте с помощта на подходящи за фигурата ви тоалети.

Симулирайте увереност

Застанете права с високо вдигната глава, с раменете назад и с щастливо изражение на лицето.

Напомнете си, че сте важни и имате право да заемете своето място в света, след това се разходете с походката, която смятате, че изразява именно това. Рано или късно това усещане ще стане истинско и ще го имате по естествен път, без да се налага да го симулирате.

Глезете тялото си

Може би обичате начина, по който се чувства то, докато плувате. Или пък се наслаждавате на усещане за пръст в дланите ви или обожавате прилива на енергия, който чувствате, докато танцувате. Усещането на задоволство се пренася от вас самите в начина, по който изглеждате. Затова – глезете тялото си всеки ден.

Ако сте изморени, починете си, разходете се, когато имате нужда или овлажнете кожата си, сложете грим. 

Правилното хранене също ще ви накара да се чувствате по-добре и по-уверени относно собственото си тяло.