.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

5 стъпки за справяне със следпразничната депресия

Евгений Милов | преди 1 година
депресия
Снимка: iStock
Ценни съвети за справяне с депресивно-тревожните разстройства след големи празненства и веселби

След големите празненства и веселби, често се наблюдава пик на депресивно-тревожните разстройства. Това не бива да ви притеснява – просто използвайте следващите ценни съвети за справяне с подобни състояния, често предизвикващи спазми в коремната област, силно сърцебиене, раздразнителност, проблеми със съня, тъга, гняв и страх. Чувствате ли обаче, че депресията ви се задълбочава и променя коренно качеството на вашия живот – потърсете квалифицирана помощ от психиатър! 

1. Ако се чувствате депресирани или тревожни, приемете го за напълно нормално и не се паникьосвайте моментално. Дайте си малко време, помнете, че всичко е временно и не пришпорвайте прекалено много нещата. 

2. Имайте състрадание и търпение към себе си, като в никакъв случай поради възникналата житейска ситуация недейте да критикувате и съдите себе си или останалите.

3. Дори да си мислите, че това е краят на света – не е – само мислите ви го правят да изглежда такъв. В действителност нещата не са толкова лоши, колкото ви се струват – дишайте дълбоко и помнете, че щом сте живи, изход има от всяка ситуация – колкото и невъзможна да изглежда в момента.

4. Стремете се да прекарвате минимално време в социалните мрежи, където потребителите обикновено публикуват единствено позитивните моменти от живота си.

5. Започнете да правите нещата, които обикновено ви карат да се чувствате добре – отидете на кино, шопинг, църква, вижте се с близки и приятели, разходете се в парка, слушайте любимите си песни или открийте нови такива.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пролетното почистване е?