1. Бял хляб+сладко

Снимка: istockphoto.com

Комбинирайки различни прости въглехидрати каквито са белият хляб, различните сладка и конфитюри, пържените картофи и безалкохолните напитки, ще си подсигурите истинска катастрофа. Те не само натоварват панкреаса ви, но след време биха довели и до диабет. За да запазите организма си здрав и жизнен, препоръчваме ви да заместите белия хляб с пълнозърнест. Кой е казал, че не съществуват прости решения?

2. Салата+нискомаслен дресинг

Оказва се, че нискомасленият дресинг блокира усвояването на хранителни вещества. Прави сте, кой да предположи? Ето защо ви съветваме следващият път да овкусите салатата си с качествен зехтин и то без да се притеснявате.

3. Алкохол+кофеин

 

Снимка: Pinterest.com

Приетият кофеин прикрива влиянието на алкохола, което в последствие може да доведе до неприятни последствия. Съветваме ви да забравите любимото ирланско кафе и водката с Red Bull – за ваше добро е.

4. Леща+червено вино

Съдържащите се в червеното вино танини пречат на усвояването на желязо, което можем да открием в големи количества в лещата и соята.

5. Бургери+бира

Да, животът е несправедлив, но трябва да признаете – едва ли е изненада, че приемайки храни, съдържащи наситени мазнини, и алкохол по едно и също време, сериозно натоварваме черния дроб. Лошите новини обаче не свършват дотам. Тъй като черният дроб разпознава алкохола като токсин, той приема преработката му като приоритет, позволявайки на наситените мазнини свободно да плуват в кръвоносната ни система. Това от своя страна може да доведе до покачване нивата на „лошия“ холестерол и да увеличи риска от сърдечно-съдови болести.