.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

10 домашни средства срещу ухапванe от комар

LadyZone.bg | преди 1 година
Ухапване от комар
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
...с доказано успокояващи и лечебни свойства

Лятото е сезонът, когато големи и малки прекарват по-голяма част от времето си навън, а това ще рече, че всички ние биваме изложени на значително по-висок риск от ухапване вследствие набезите на най-досадните кръвосмучещи създания сред насекомите – комарите. Затова е добре да сме подготвени в случай, че ние или нашите малчугани се окажем жертви на тяхната атака:

Аптеките предлагат най-разнообразни продукти за успокояване на ухапаното място, но за всички онези, които искат да избегнат вредното въздейсвие на химикалите в тях по-добрата алтернатива са... кухненското и тоалетно шкафче. Там е скътан достатъчно богат арсенал от натурални средства с успокояващи и лечебни качества:

1. Сода за хляб

Смесете 1 ч.л. сода за хляб с малко вода – толкова количество, колкото да се получи лепкава паста. Пастата нанесете върху ухапаното място и оставете, докато изсъхне.

2. Конфитюр

Разтрийте ухапаното място с малко конфитюр. Наличието на плодове и захар в сладкото оказава успокояващо и противовъзпалително въдействие.

3. Магданоз или мента

Антибактериалните свойства на магданоза и ментата ще помогнат за бързото облекчаване на сърбежа, както и за успокояване на възпалението. Намачкайте добре няколко листенца от избраната от вас билка и разтъркайте с нея пострадалото място.

4. Спирт

Обтрийте мястото с памуче, напоено със спирт. Това бързо ще успокои сърбежа.

5. Лак за нокти

Казаното за спирта с пълна сила важи и за лака за нокти. Освен това, след нанасянето му върху засегнатата зона, усещането за сърбеж мигновено ще се стопи.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Ще Ви хареса
Постите ли преди Великден?