.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Бисквитено руло с шипков мармалад

| преди 4 години | 1001
Бисквитено руло с шипков мармалад
Парчетата се получават ефектни, когато се режат по ъгъл.Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Лек и вкусен десерт за закуска или следобедно кафе

Продукти:

2 пакета кръгли меки бисквити
75 г масло
1 ч. ч. смлени орехи
шипков мармалад

Приготвяне:

Намажете релефната страна на бисквитата с 1. ч. л. мармалад. Слепете я с гладката страна на следващата бисквита. Използвайте плоска и гладка чиния за основа. След като слепите всички бисквити, намажете полученото руло с масло. За да се маже по-лесно, преди да го използвате, оставете маслото да омекне на стайна температура. Поръсете със смлените орехи от всички страни. Повдигнете рулото леко с лъжица и поръсете с орехи и чинията под него. Когато го пуснете, те ще залепнат и по най-долната му част.

Оставете да омекне около 12 часа. Режете под наклон, така че да се получат парчета с красиви бисквитено-мармаладени ивици.

Коментар:
Изпрати
коментари: 1
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Ще Ви хареса
Силата на миналото е в това, че неговата машина продължава да работи. За добро и за лошо. Зависи от това кое минало искаме да си върнем и какво от него.
Георги Господинов
Добри шофьори ли са жените?