Бисквитено руло с шипков мармалад

Лек и вкусен десерт за закуска или следобедно кафе
  • 722
  • 1
  • 0
    0
Бисквитено руло с шипков мармалад
Парчетата се получават ефектни, когато се режат по ъгъл.Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Продукти:

2 пакета кръгли меки бисквити
75 г масло
1 ч. ч. смлени орехи
шипков мармалад

Приготвяне:

Намажете релефната страна на бисквитата с 1. ч. л. мармалад. Слепете я с гладката страна на следващата бисквита. Използвайте плоска и гладка чиния за основа. След като слепите всички бисквити, намажете полученото руло с масло. За да се маже по-лесно, преди да го използвате, оставете маслото да омекне на стайна температура. Поръсете със смлените орехи от всички страни. Повдигнете рулото леко с лъжица и поръсете с орехи и чинията под него. Когато го пуснете, те ще залепнат и по най-долната му част.

Оставете да омекне около 12 часа. Режете под наклон, така че да се получат парчета с красиви бисквитено-мармаладени ивици.

 
  • "Чиста вода" в снимки
коментари: 1
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Изпрати
 
Хороскоп
  • Овен
    aries След натоварения ден вечерта се усамотете и не отказвайте компанията на интимните си половинки. Не пропускайте романтичните мигове. Не забравяйте, че след напрегнатия ден няма по-добра отмора от ...

Топ предложения