Световноизвестно японско дизайнерско студио MUJI, създаващо минималистични решения за съвременния дом, сега затвъждава славата си с проект за цялостно жилище. MUJI Hut е семпло, но естетско пространство, което със скромните си размери може да бъде разположено буквално навсякъде по света.

Защото кой тайно не желае да избяга от лудостта на цивилизацията, за да се потопи сред хармонията на природата? Било сред планинските склонове, океанското крайбрежие, прерийната пустош или дори в градината на двора, концепцията наистина изглежда като обещание за нов живот под слънцето.

Площ от 10 кв.м не звучи много, но когато интериорът от необработен кедър и други естествени материали е толкова уютен, на кого е нужно повече, за да се наслади на фантастичните изгреви и залези от "първия ред"?

Всъщност пространството е достатъчно голямо, за да седнат спокойно до четирима души, и изобилства от естествената светлина благодарение на плъзгащата се врата и допълнителния прозорец. Основата на къщата е изградена подобно на сал, което да я предпази от влагата на земята.

MUJI Hut излиза в продажба тази есента на цена от $27 000. Ако сте сериозно заинтересувани, вижте подробностите.

 

A post shared by MUJI無印良品 (@muji_global) on