Калъф за очила


Второто приложение на калъфа за очила е за съхранение на бижута и мр3 плейър. На пръв поглед това може да ви изглежда смешно, но ако ви се налага да пътувате и се притеснявате да не би нещо в багажа ви да бъде счупено на летището или в багажното на автобуса, това е добър вариант да бъдете спокойни, че с вещите ви всичко ще е наред. Особено ако калъфът е твърд и трудно се поддава на деформиране.

Хартиената или пластмасова кутия от яйца


Не я изхвърляйте. От нея се получава чудесен органайзер, поради простата причина, че има много гнезда, които може да използвате за различни дребни вещи, които често се губят. Например може да използвате, за да събирате кламери, топлийки и безопасни игли на бюрото. Друго приложение – превърнете кутията в комплект за шиене – вътре могат да се поберат всички игли, конци, дори и малки ножички.

Хартиени бележки


Вече сте ги използвали и те са си свършили работата, но преди да ги изхвърлите в кошчето, може да ги използвате и за още нещо. Става дума естествено за онези бележки, които лепим по хладилника. Прокарайте лепкавата част измежду клавишите на компютърната клавиатура. Тя ще събере почти всички дребни боклуци, които с голи ръце не можете да извадите.

Шапчица за къпане


Предстои ви пътуване и трябва да си вземете няколко чифта обувки, защото не сте сигурни какво ще е времето. Същевременно искате багажът ви да остане чист? Ето една идея, с която може да реализирате желанията си – вземете няколко шапчици за къпане с ластик и ги поставете на подметките на обувките, след което спокойно можете да напъхате обувките в куфара, без притеснения.

Стари калъфки за възглавници


Дори и да изглеждат износени, не ги изхвърляйте. В най-лошия случай може да ги използвате за парцали, но в по-добрия може да съхранявате деликатни материи в тях – като например палта, които не носите през сезона, памучни блузи, пуловери. Материята ще позволи на дрехите да дишат. За по-голяма сигурност срещу молци, пъхнете и няколко лавандулови клонки в калъфките.