От нищо нещо
Италианската компания за аксесоари AK47Design е проектирала семпло решение за спестяване на пространство, което е едновременно простичко и много елегантно. Кръглите рафтове за окачване на стена са изработени от метал, боядисан в два цвята – бяло и черно.

В домашни условия можете сами да си направите подобни решения за стената, като използвате кръгли кутии от шапки и ги окачите с пирони. Можете да ги боядисате в приятен цвят или да декорирате с различни техники, като например декупаж. Естествено предназначението им ще бъде за по-леки неща като снимки, рамки, декорации и украси.

От ламарина красота за стена
Полският художник и дизайнер Remigiusz Laskowski стои зад марката, произвеждаща обзавеждане за дома - Laskowscy Design. Той е и авторът на тази красива идея за окачване на стена, изработена от ламарина, след което боядисана.

И тя, разбира се, може да бъде изработена вкъщи с малко мъжка помощ и няколко подходящи инструмента, боя, пирони, чук и ламарина.

От тръби рафт за книги
Тръбите от парното, водопровода, пералнята и други места в дома, са умело използвани от иноваторите от Dirty Bills, за да приютят някоя и друга книга на стената.

Ако идеята ви харесва, то тогава се залавяйте с тръбите от парното (което вече не използвате и сте се отказали от услугите на компанията, с която сте се отоплявали през зимата), набавете си малко тръбни връзки, някое и друго коляно за свръзка, гаечни ключове и се заемайте с монтажа.