Спалнята е стаята, в която тялото и душата намират покой. Спалнятае романтичното лице на дома, за което мечтае всяка жена. Сами или с партньор, превърнете спалнята в стилна стая за любов и потопете сетивата си в една по-чувствена реалност.

За да превърнете спалнята си в стая за любов, не е необходимо да подменяте изцяло интериора й и да инвестирате в него крупни финансови средства. Промяната на едно помещение е въпрос на вкус и фантазия и е много лесно постижима. Романтично настроение се създава с подходяща комбинация от елементи, която включва осветление, цветове, декоративни аксесоари и мебелировка. Всичко зависи от вашите предпочитания и атмосферата, която искате да създадете – страстна, деликатно-женствена или тип „любовно гнездо“. Затова огледайте добре спалнята и след това надникнете в душата си – експериментирате с различни идеи докато почувствате, че сте създали вашата стая за любов.

Мебелите в спалнята

Централен елемент в интериора на спалнята е леглото. А в една стая за любов то е главна сцена на действието. Затова трябва да е достатъчно широко, а матракът (тайната на идеалното легло) – мек и удобен. Дори дизайнът му да не е съобразен с най-новите тенденции в обзавеждането на модерен дом , с подходящи чаршафи и осветление, леглото ще се превърне в също толкова ефектна мебел, предизвикваща нежни емоции у всеки, който я види.

Спрете се на ярко червени (или в комбинация с черно), тъмно розови или тъмно сини сатенени (или копринени) чаршафи и кувертюра в сходен нюанс. Натрупайте много възглавници (по възможност големи и пухкави) като декорация и задължително сложете дебели завеси, които вечер да спускате за още повече уют.

Изключително романтично и в същото време много женствено изглежда присъствието на тоалетна масичка в спалнята. Съчетана с подходящо огледало, отрупана с всевъзможни бурканчета, шишенца и дрънкулки, тя ще внася доза суетност и в същото време категорично ще заявява женското присъствие в дома.

Стаята за любов трябва да бъде максимално подредена и обзаведена само с най-необходимите мебели (по възможност с разчупен дизайн и много извивки). Което означава никакви телевизори, компютри и работно бюро. Позволете си само дискретно музикално оформление, което да бъде монтирано на удобно за вас място, когато сте в леглото.

Цветовете при оформяне на интериора в спалнята също трябва да бъдат внимателно подбрани. За да създадете настроение за любов се придържайте към бледите и пастелните тонове – пепел от рози, бледо розово, лилаво, морско синьо, лимонено жълто или тревисто зелено. Избягвайте ярките, наситени нюанси, защото те се свързват с агресията. Можете да комбинирате няколко от тези цветове или да се спрете само на един (но в в различни тоналности), ако искате да придадете по-семпло излъчване на спалнята.

Тъй като спалнята е предназначена предимно за интимни ласки и почивка, вниманието трябва да бъде насочено към собственото ви спокойствие или към половинката ви. Разчистете купчините с пране, приберете носените дрехи в гардероба и се отървете от всички дреболии, чието място със сигурност не е в спалнята. Защото в стаята за любов най-важна е хармонията!

Създайте атмосфера за любов

Романтиката е основна съставка на любовта. И без значение дали в момента сте сами, или споделяте леглото си с любим човек, спалнята трябва да има излъчване и да подканва както към блаженство и спокойствие, така и към романтични изживявания.

Модерните аксесоари в обзавеждането ще превърнат малката спалня в красива, уютна и примамливо-романтична стая за любов. Сега е идеалният момент да се възползвате от магията на домашното осветление. Затъмнете зоната около леглото и осигурете много периферна, но слаба светлина – чрез големи декоративни свещи, пръснати равномерно в различни ъгли на стаята, крушки със слаба мощност в нощните лампи или лампи с няколко степени на излъчване.

Ароматизирайте въздуха с помощта на ароматни свещи или клечици – някои миризми действат като афродизиак, а други отпускат сетивата. Ще се изненадате как когато загасите осветлението и запалите свещите, съзнанието ви ще се отпусне, мислите ви ще притихнат и мигновено ще се потопите в личния си свят, изпълнен с романтика и съзерцание.

Много красив декоративен елемент в спалнята са цветните мотиви – може да е под формата на фототапет с цветя в зоната на леглото (комбиниран с подходящ цвят на стените), чаршафи с големи цветя, пеперуди или птици (символи на любовта и нежността) или просто ваза с пъстър букет на централно място в стаята. Поставете тук-таме картини с романтични сцени или по-дръзко изображение или пък снимката с любимия човек, поставена в красива рамка на тоалетката, която ще ви кара да се усмихвате всяка сутрин докато се приготвяте за излизане.

Любовта дава криле не само на душата, но и на въображението. Когато се заемете да превръщате спалнята в стая за любов, позволете и на двете да полетят на воля, за да намерят най-романтичната визия, която отговаря на същността ви. А когато се почувствате удовлетворени от резултата, легнете плавно назад върху голямото, меко и отрупано с възглавници легло, отдъхнете си и се насладете на мига. Това е спалнята, в която ще отдъхвате и ще се наслаждавате на ласките на любимия. Не позволявайте тя да се превърне в нещо друго, освен в стая за любов.