Ако изпуснете мобилния си телефон във вода, в никакъв случай не се опитвайте да го включвате. Първо извадете батерията и сим картата. Избършете го с памучна кърпа отвътре и отвън. След това го заровете в купа със сух ориз. Не го сушете със сешоар или други източници на топлина.

    Когато точите кухненския нож, дръжте го под ъгъл 30 градуса към точилото. Така остротата на острието ще се запази за по-дълго време.


    За да не се изгорите, когато вдигате капака на тенджерата, в ухото на дръжката й напречно сложете коркова тапа. Коркът не провежда топлина, същевременно материалът е грапав и няма да ви се изплъзне.

    Ако в дома си имате хлебарки, поръсете ъглите с капчици борна киселина. Само миризмата е достатъчна да ги унищожи. От нея те получават силни сърбежи и инфекция.


    За да не замръзва и формичката за лед в хладилника и да не се пука, когато вадите от нея кубчетата, предварително я намажете с парафин.

    Едни от най-мръсните предмети и повърхности в дома са дистанционното за телевизора и компютърната мишка. Въпреки този факт, те трябва да се почистват не с препарат, а със специални кърпички. 

    Ако ви играе окото (миокимия), вгледайте се в далечината. Дългосрочното лечение включва приемането на повече витамин В.

    Ако фикусът ви е повехнал, почерпете го с... бира. Напитката действа като течен тор за това растение.


    Когато тръгвате на почивка, излет или просто по-дълъг път, заредете пътническата аптечка. Нещата от първа необходимост, които трябва да сложите в нея, са лейкопласт, йод, кислородна вода, бинт, обезболяващи.

    Когато сменяте водата в аквариума на рибките, не я изливайте в канала. Тя е с богата хранителна среда, затова полейте цветята с нея.


    Понякога сиренето плесенясва дори да сте го сложили в хладилника. За да не се случва това, поставете в пликчето, в което е то, няколко бучки захар.

    Когато отивате на пикник и планирате да палите огън, вземете шепа кори от цитрусови плодове с вас. Заради високото съдържание на етерични масла в корите, те бързо и лесно разпалват огъня.

     

    Когато лампите на стълбищната площадка не работят, използвайте светлината на мобилния си телефон.

    За да проверите дали вратата на хладилника ви се затваря плътно, опитайте се да промушите лист хартия. Ако влиза лесно, трябва да смените уплътнителя, за да не хабите излишно електричество, а продуктите пак да се развалят.

     

    Драскотините по подлакътниците на дървени столове може да прикриете като ги намажете с кафе,с месено с малко вода.

    Няколко зърна ориз в солницата действат като абсорбатор и отнемат влагата.

     

    Може да премахнете миризмата на лук от ръцете си като вместо сапун, използвате метална лъжица, която разтърквате в ръцете си.

    Изсъхналата спирала може да използвате още няколко пъти, след като премахнете гумения накрайник на шишенцето.

     

    Чашите ще заемат по-малко място на рафта, ако ги подредите една със сточето надолу, една със столчето нагоре.

    За да не се чудите всеки път къде е кухненската ръкохватката, пришийте й малък магнит и я залепяйте за металната дръжка на фурната или за вратата на хладилника.