Навън ту има слънце, ту вали сняг, ту духа вятър... За да внесем малко повече слънчево настроение в дома ви, ви предлагаме една ефектна декорация с материали от кухнята и природата.

Необходими материали:

  • Клончета от храсти с листа или цвят. Подходящи са върбовите клонки заради красивите им меки топчици и заради издържливостта си. Tрябва да са по-дебелички, защото в противен случай ще ви е нужно доста голямо количество, докато обиколите с тях целия буркан.
  • Декоративни камъчета
  • Цветни панделки
  • Гумен ластик
  • Нож за подкастряне
  • Буркан
  • Чиния

Свалете етикета на буркана с малко топла вода и гъба. Подсушете. Поставете по средата му гумения ластик.

Предварително нарежете клончетата. Измерете височина им да е малко над буркана. Долният им край трябва да е гладък и равен, за да може дъното да е стабилно. Клончетата могат да стърчат асиметрично в горната част на буркана. Всяко от тях се пъха между ластика и буркана, така че да образува оградка около стъклото. Редувайте по-дебело с по-тънко клонче.

Върху ластичето вържете сатенена панделка. Цветният акцент придава повече благородство на декорацията.

За да е наистина пролетно, и бурканът да е истинска ваза, има нужда от вода и цветя. Натопете букет от жълти иглики. Тези цветя са добър избор, защото са с къси стебълца и са кичеста. Точно по това време на годината полянките са осеяни с шарените им цветове.

Поставете композицията в чиния, купа или друг съд с малко вода на дъното. Така зелените листенца на клончетата няма да увяхнат бързо. В чинията поставете бели декоративни камъчета и дребни керамични фигурки.

Като украса за ъгълчето в хола, за повече зеленина в дома, по средата на масата, за декорация на великденската трапеза или върху подноса за закуска в леглото между чашата с кафе и препечената филийка, бурканът със слънчево настроение изглежда естествено и внася много пролетно настроение.