Могат ли обикновени хора и чудовища да съжителстват в мир и разбирателство, врата до врата? Отговорът на този екзистенциален въпрос читателите ще открият само в „Чудовището на нашата улица” – втората книга в страховито забавната поредица „Монстър Хай”. Романът на американската писателка Лийси Харисън вече може да се открие в книжарниците в цялата страна, издава ЕГМОНТ БЪЛГАРИЯ.

Книгите за чудовищните съученици от гимназията „Мърстон Хай” – „Монстър Хай” (на книжния пазар у нас от юли 2012) и „Чудовището на нашата улица”, са преведени на най-различни езици и изключително популярни сред тийнейджърите в цял свят. Каква е причината ли? Много е просто – авторката съзадава неповторима история, влагайки страховити дози въображение, ужасяваща оригиналност и заразителен хумор. Забавлението е гарантирано!

Да ви разкажем ли за какво става въпрос в „Чудовището на нашата улица"?
Добре тогава, подгответе се да бъдете ужасени... Франки Щайн обединява сили с нормито Мелъди в една чудовищна надпревара с времето. Необичайните приятелки трябва да попречат на Бека да разкрие голямата тайна на Джаксън. Но Франки има по-мащабни планове на ум. С Брет решават да заснемат документален филм, който да реабилитира чудовищата пред нормалния свят. Искрите между двамата прехвърчат отново... Бека обаче няма да се спре пред нищо, докато не ги потуши. Дори ако това означава унищожаването на обществото на РАД (Регистрираните алдехидни дегенерати, както чудовищата предпочитат да се наричат). 

Междувременно Клео де Нил, безспорното величие в „Мърстон Хай”, изпада в ужасяваща криза. Приятелките й загърбват фотосесията за „Тийн Вог”, която Клео издейства, за да се включат в документалния филм на Франки. Въпросът е докъде е способна да стигне нейно царско величие, за да задържи короната си? Ще разберете, ако прочетете „Чудовището на нашата улица”!

Повече за книгата и поредицата ще откриете в интернет на адрес egmontbulgaria.com/monsterhigh. Може да разгледеате и фейсбук страницата на МОНСТЪР ХАЙ на facebook.com/monsterhigh.bg, където в момента тече чудовищен конкурс в чест на излизането на „Чудовището на нашата улица” и по случай деня на призраците, талъсъмите и всякакви други чудовища – Хелоуин (31 октомври).