Международен проект WEAVE ви кани на незабравим детски фестивал за плетене, тъкане и работа с филц – Zig – Zag! Три техники, които във времето леко избледняват от ежедневието на децата, а всъщност са прекрасен източник на вдъхновение и развитие на концентрацията, моториката и въображението на децата.

Събитието ще се проведе на 17 септември в градинката на ъгъла на бул. "Черни връх" и бул. "Ев. и Хр. Георгиеви", квартал Лозенец  (зад спирката на автобусите посока Младост) от 10.00 до 16.00 часа. На него всички деца ще имат възможност да се докоснат до техниките за плетене, тъкане и работа с филц чрез интерактивни, иновативни и интригуващи занимания. 

Фестивалът е подходящ за деца от 3 до 12 години. Основната идея на проекта е да предостави на малчуганите възможност по интересен и иновативен начин да бъдат запленени от възможностите на текстилните техники и да разберат от къде произлизат тъканите. В трите основни града – Рим, Амстердам и София събитията ще имат едно и също лице, имащо за цел да превърне Зиг-Заг в единно събитие в три различни европейски държави.

Още за Фестивала >>

Калина Петкова, художник за Арт Ленд към проект WEAVE споделя за фестивала: "Надявам се, че събитията "Зиг-Заг" ще покажат нова перспектива на хората; ще обогатят тяхното въображение и ще бъдат като прошепване за това как да комбинират материали и предмети, които не са им чужди, за да създадат нещо различно, полезно и забавно. Вярвам, че събитията ще провокират творческия характер на хората и ще предизвикат желание и амбиция във всеки да се почувства като новатор."

На голямото финално събитие Зиг-Заг всички посетители ще имат възможност да научат:
• От къде идват тъканите?
• Как се случва вплитането на нишките под формата на забавна игра.
• Избери си парче от нашето „Магазинче за платове” и създай надписа ZIG-ZAG.
• Разбери кои материи идват от естествени източници и кои са изкуствено създадени.

Бъди ентусиазиран, потопи се в света на цветовете, преждите, плата и нишката! Играй, създавай, плети и твори!

Очакваме те на 17 септември!
ВХОД СВОБОДЕН