Барбара Милисънт Робъртс е родена на 9 март 1959 година в Уилоус, Уисконсин, където завършва гимназия (макар че според някои източници е посещавала и Интернационалното училище „Манхатън” в Ню Йорк). През годините работи като певица, актриса, учител, писател, модел, лекар, архитект, президент на САЩ, астронавт, пожарникар, принцеса, репортер, военен офицер и още много, много други. Косата й най-често е платинено руса, а очите небесно сини. Понастоящем живее в Малибу и работи като моден дизайнер. Досетихте ли се за кого става дума? Да, това е официалната биография на най-популярната кукла в света, с която са израснали поколения малки момичета.

Освен различните си превъплъщения, с които увлича децата в игра, Барби е и героиня в множество анимационни филми и илюстровани книги. Приключенията й оживяват всеки месец и на страниците на едноименното списание, което у нас издава „Егмонт България”. Всеки брой освен забавни и поучителни истории, занимателни задачи и любопитни загадки съдържа и специален подарък от света на Барби.


Най-новото издание е на пазара от 30 юни. Какво се открива в него ли? Сега ще ви разкажем! Барби и нейните приятели са на спортна вълна в седми брой на списанието. В него има много идеи за забавни тренировки, състезания и танцувални стъпки, а подаръкът е красива бляскава лента. Малките читателки ще научат и как да измайсторят свои блестящи помпони, с които да танцуват. Историята в списанието ще ми разкаже за приключенията на Барби и Съмър като спасителки на плажа.


Още Барби факти:

•    Барби има над 40 домашни любимци, сред които котки, кучета, коне, панда, лъвче и зебра.
•    Притежава и голямо разнообразие от превозни средства като розов кабриолет, ремаркета и джипове.
•    През 2009 година Барби отпразнува 50-тия си рожден ден. Празненствата включват модно шоу в Ню Йорк в рамките на седмица на модата. На събитието са показани дизайнерски тоалети от имена като Даян вон Фюрстенберг, Вира Уонг, Калвин Клайн и Кристиян Лоботен.
•    Колекционерите на „Барби” са над 100 хиляди души по данни на компанията производител „Мател”. Деветдесет процента от тях са жени, на средна възраст около 40 години, които поръчват над 20 кукли на година.

BarbieTM Чети и играй

Малките почитателки на Барби ги очакват много забавления и игри с BarbieTM Чети и играй. Това е чудесно анимирано интерактивно приложение с приказки и занимания за iPad, с което децата ще пристъпят в света на любимата кукла по един нов и вълнуващ начин. Приложението, което представя „Егмонт България”, е базирано на популярните филми „Барби Ученичка в академия за принцеси“ и „Барби в Тайната на феите“, допълнени с чудесни игри, страхотен творчески дизайн и прекрасен звук, който включва мелодия и глас на четец.


С BarbieTM Чети и играй детето ще може да прочете двете приказки по филмите „Барби Ученичка в академия за принцеси” и „Барби в Тайната на феите” или да се потопи в тях, като ги прослуша. Ще се забавлява с 13-те мини игри, сред които за оцветяване, най-разнообразни пъзели и лабиринти. Може да изгледа и двете видеоклипа от оригиналните филми за Барби. Да не забравяме невероятните анимираните елементи от приказките и интерактивните изненади от вида „Докосни и играй!”