Правилната диета при бременните жени е особено важна за здравето на детето, което носят. Има някои строго забранени храни и напитки, които в никакъв случай не трябва да присъстват в менюто на бъдещата майка. Но съществуват и такива, с които тя може да се глези – поне от време на време.

Ето кратък списък, изготвен от сайта galtime.com, с продуктите, на които е добре да наблегнете в месеците на очакване на детето си:

1. Риба

Без притеснение можете да консумирате рибите и морските дарове с ниско съдържание на живак – скариди, сьомга, риба тон. Купувайте си малки количества от тези храни и консумирайте не повече от 350 грама седмично.

2. Млечни продукти

Хапвайте само нискомаслени млечни продукти и имайте предвид, че е добре млякото да е пастьоризирано.

3. Храни, богати на фолиева киселина

Фолиевата киселина спомага за умножаването на клетките. Необходима е за образуването на плацентата и за изграждането на костния мозък на ембриона.

Сред най-добрите източници на фолиевата киселина са маруля, спанак, грах, магданоз, броколи, хляб, черен дроб, меки сирена, цитрусови плодове, овесени ядки, пшенични зародиши, леща, артишок, пуешко месо.

Включвайте в менюто си някои от тези храни по няколко пъти седмично.

Така че, ако сте бременна и търсите нещо наистина вкусно за хапване – определено имате избор. Просто трябва да знаете накъде да гледате, когато влезете в супермаркета.