Сега, когато вече имате бебе, всичко е много по-различно от това, което сте си представяли преди това, нали?! Вероятно вашето бебе се развива доста по-различно, спрямо бебетата на вашите близки приятелки. И това е съвсем нормално! Всяко бебче прохожда и проговаря, както и когато му дойде времето. Яде толкова, колкото има нужда, а не колкото трябва. Плаче по негов си начин и по различни поводи.

Истината е, че няма как да сте подготвени напълно за всичко, което ви предстои като родители. Бавно и постепенно, вие и вашето дете се учите и растете заедно. Изминавате заедно дълъг път на радости и предизвикателства, опознавате се взаимно и трупате опит. Като родители се стремите да постигнете съвършенство, все пак това е огромна отговорност... Преминавате през редица чудения, притеснения, сълзи и дори крясъци... какво ли още ви очаква от тук нататък?

Днес Бочко ви съветва да се замислите над всичко това. Спрете за минута. Вероятно дори в момента бебето плаче, чака ви куп домакинска работа и може би не сте успели все още да си вземете душ. Не се притеснявайте! Знаем, че на думи звучи лесно, но пробвайте! На фона на купчините ангажименти и домакинска работа, поспрете и се усмихнете на бебето. Прегърнете го, дарете го с целувка. Ще се убедите сами как ще започнете да правите всичко много по-лесно. А бебето, то така си расте, с вашите ласки и усмивки. Ще плаче още много пъти, ще ви поставя в абсурдни ситуации и ще ви сервира куп изненади, това е нормално, бебето така расте.

Споделяме за вас три забавни видеа, които ни изпратиха от Бочко. Няколко "спокойни" мами са запечатали специалните моменти на своите прекрасни бебета.

И помнете – може да не сте идеални, но спокойно – вие и бебето ви сте чудесна комбина.

Спокойни за бебето, с Бочко.