Кучетата и котките имат различни социални предпочитания и начин на живот. Снимка: Thinkstock / Guliver Photos

Вечната вражда между кучето и котката е толкова емблематична, колкото мачовете между "Левски" и "ЦСКА".

Догадките и предположенията за непоносимостта на животните едно към друго са много и ние сме тук, за да ви предложим още едно, което смеем да твърдим, че е логично.

Кучетата и котките основно имат различни социални предпочитания и начин на живот. Кучето е социално и общително животно, което се ръководи предимно от йерархията, докато котката е саможива, самостоятелна и необвързана с други животни.

Кучето обича компанията, както на хората така и на други животни, с които може да си играе. В повечето случаи обича малки деца и гости, пътувания и други мероприятия.

Котката от своя страна, обича да е единственият любимец на стопаните си, тя маркира територията и хората около себе си и дори може да се каже, че е егоист по отношение на внимание.

Ето как омразата между двата вида животни, могат спокойно да бъдат отдадени на именно тези основни различия между кучето и котката. Поради желанието на котката да царува сама в дома си, е почти невъзможно да съжителства с куче, без значение колко дружелюбно е то.

Така че спокойно - друга причина за омразата, няма. А и има доста примери, в които в една къща си живеят спокойно кучета и котета.