Моята номинация за Герой от приказките

Иван Миндов

Приказката

Иван Миндов е едно обикновено момче, което е родено в гр. Бургас, но по стечение на обстоятелствата, голяма част от живота си живее в гр. Карнобат. Възпитан от своите родители на морал, и изградил своя ценностна система, той днес (вече на 22 години) е намерил своето призвание в живота, а именно да помага на хората (б.а. учи медицина). Завършва своето средно образование в ГЧЕ ”В. Левски”, гр. Бургас. През целия си смислен живот, той никога не се е проявявал като егоист, дори напротив – винаги е слагал другите пред себе си.

Та, накратко да минавам към историята, която искам да споделя – наскоро Иван стана заместник-председател на Тракийския университет в Стара Загора. Преди броени дни той заедно със своите колеги осъществи една от мечтите си да организира благотворителен концерт, в полза на едно момиченце болно от церебрална парализа. Сега се сещам думите му:”Виж, Маш, тези, които имат малко дават повече за дарение, от тези имащи много, които не дават нищо”. Той беше и водещ на концерта също така.

Пишейки се сещам за друго – миналата година той участва в изработването и изрисуването на картички и картинки, както и тяхната продажба, а събраните средствата бяха дарени на домове за сираци и деца в неравностойно положение (б.а. в случая домовете бяха ”Българка” и ”Здравец” в Стара Загора). Той е участвал и в кампании, обучаващи ученици как да се предпазят от полово предавани заболявания.

Като цяло е човек, който се раздава за другите. Рядко това е оценявано от хората, а в държава като България обикновените хора, вършещи необикновени неща не се забелязват. Това може би е един жест от мен към Иван, защото за мен той е моят герой от приказките!

Номинацията е изпратена от Мария Куприянова.

Разкажете ни за вашия Герой от приказките.