Как се казва вашият Герой от приказките?

Алекси Иванов

Приказката

Има един цветен батко, който помага на децата в болниците да оздравеят само като усетят колко шарено и весело място може да е една болнична стая. Той посвети около месец от своето напрегнато ежедневие, за да нарисува с пъстри и ярки образи стаите за игра в детското педиатрично и психиатрично отделение на болница "Света Марина" - Варна. Тези стаи бяха създадени с помощта на неговите приятели ”Делфините”, които направиха невъзможното и само с ръчно изработени коледни картички успяха да съберат 10 000 лева и да превърнат празните и грозни болнични стаи в уютни и весели кътове за игра.

С този бюджет и много повече ентусиазъм и доброволчески труд, те боядисаха стаята в ярки цветове и чудесни картини с екологично послание, инсталираха нова кухненска мебел, оборудвана с микровълнова фурна и кана, купиха широкоекранен плазмен телевизор и DVD, компютър, климатик, спално бельо за всички легла в отделението, три маси, 12 стола, яркооранжеви щори, кожен диван и много материали за играта на децата. Нещо повече, останаха им още средства и за други благородни дейности. Подариха лаптоп на децата от отделението по онкохематология и започнаха да освежават столовата в детското психиатрично отделениe, за което вече са купили луксозен кожен диван и нова библиотека, пълна с играчки.

А този батко постави плазмения телевизор в къщичка за птици, нарисува бухал, който полива компютъра и гори от слънчогледи в столовата на психично болните деца. Скритата идея зад картинките е, че книжките са също толкова интересни като компютъра, а къщичката за птици е пълна с изненади и знания като екрана на любимия телевизор. Така болницата, която според едно от децата приличала на ”автобусна спирка”, стана по-весела и от стаята в къщи, по-уютна, по-топла и вече никак страшна!

Номинацията ни е изпратена от Антоанета Попхлебарова.

Разкажете ни за вашия Герой от приказките.