Разнообразни атракции, арт ателиета, танци и игри ще забавляват всички родители и малчугани на 25 ноември (събота) 2017 г. от 10.00 до 18.00 ч. в Националния военноисторически музей. Входът за постоянната хронологична и външната експозиция на музея ще бъде свободен.

След големия успех на Деня на бащата музеят обръща специално внимание и на майката в дните преди настъпващите празници, когато тя е сплотяващата сила в семейството – това и причината с вълнуващи забавления да бъде организиран и Ден на майката.

Всички дошли специално на този ден ще се докоснат до магията на рисуването върху вода с техниката „ебру“, с жизнерадостни цветове ще могат да оживят малки камъчета, а най-сръчните ще събудят твореца в себе си и ще могат да си тръгнат с ръчно направени воини, балеринки и оригами. В работилницата за бижута всеки ще се превърне в автор на изящни украшения от мъниста, а обединяващата сила на хляба ще завладее малки и големи, които заедно ще замесят хляб.

Уроци по народни танци ще представят красотата на българския фолклор, а ефективните таекуондо техники за самозащита ще вдъхнат на посетителите самочувствие, че са защитени в критична ситуация. Друга наша естествена реакция – смехът, ще бъде представена със своята лечебна сила и как положително от методите на смехотерапията се повлияват както децата, така и възрастните.

Забавления ще има и за по-любознателните сред гостите на музея. Те ще могат да премерят сили в семейна игра с въпроси от областта на историята, докато почитателите на модерните технологии ще управляват роботи по специално подготвено трасе с препятствия.

Артистичните умения както на майките, така и на децата ще бъдат провокирани от театър на движенията – завладяваща комбинация от песни, танци и актьорски игри. Музикалното пътешествие ще продължи с фрагменти от бродуейския мюзикъл „Ани“, в който публиката ще бъде предизвикана да се включи и да стане част от героите на сцената.

Професионален психолог ще представи лекция за типовете доминиращи майки, в която анализира и ролята на свръхпротективните родители във формирането на рисково поведение у децата. Атмосферата в празничния ден ще допълнят и лекциите за здравословното хранене и за грижата за детската кожа. За финал всички ще могат да се насладят на куклената постановка „Кой ще бъде цар?“.