Години наред ролята на жената в обществото е била подценявана. Без право на глас, кой знае каква работа и с единствена възможна реализация - да бъде майка.

Днес нещата са малко по-различни. В 21 век жената е не само майка, а често е също и бизнес дама, домакиня, вярна приятелка, винаги готова и страстна любовница.

Може и да прозвучи изненадващо, но за успешната реализация във всеки един аспект от живота ви, е важна комуникацията с любимия и неговата помощ. Важно е и вие да му отвръщате със същото.
Когато искате да излезете с приятелки, той може да поеме отговорността за децата. Когато готвите - да помогне в измиването на съдовете.
Родителските срещи и всички ангажименти около децата също не са само отговорност на жената.
Ако не преразпределите задълженията вкъщи със съпруга си, излизането ви с приятелки се превръща в губене на време, грижите за децата стават едноличен ангажимент, а работата - неприятно задължение.

Време е да „захвърлим” стария образ на нагърбената с торби и проблеми жена, която чувства всяка своя стъпка като задължение. Начинът да контролирате живота си, е да се оплаквате по-малко, а тези празни думи да замените със смислен разговор с половинката си.

Така и вие ще сте по-спокойни и мъжът ви ще бъде удовлетворен, че е част от натоварения ви живот. И че и вие сте част от неговия.