Тъй като месец май не е само месецът на баловете, а и на зрелостните изпити, искаме да споделим с вас любопитна информация по темата, как вашият син или дъщеря да си вземат изпитите безпроблемно, та дори отлично.

Колкото и странно да звучи, страхът помага на учениците да изкарват шестици на изпитите. И това не е само твърдение, защото учени от университета в Бристол доказаха научно тезата, съобщава БГНЕС.

За да повярваме обаче, ни трябват и някакви доводи в подкрепа на изследването. Ето ги и тях: хормоните на стреса променят структурата на невроните в мозъка, което води до повишаване способността на човек да се учи и да помни информация.

Ако се притеснявате не само за зрелостните изпити, които предстоят на вашия син или дъщеря, а и за справянето му в университета, учените успокояват, че страхът от провал ще свърши добра работа и там. Той е сред най-ефективните методи за усвояване на уроците и в университета. Стресът кара мозъка да работи по-усилено, което подтиква човек да се вглъбява повече в четената информация.