Възраст: 9 години
Пол: Мъжки
Порода: Оранжев таби

„Здравейте! Казвам се Спондж Боб и съм най-голямата котка в приюта „Животински рай” – тежа цели 15 килограма. В деня, в който пристигнах тук, група учудени хора стояха и ме гледаха втренчено. Съвсем очевидно е, че трябва сваля някой и друг килограм. В това начинание ми помагат моите приятели от приюта, които се стараят да правя упражнения поне веднъж на ден. Обичам лазерните фенерчета и винаги съм готов да скоча и да се надпреварвам с тях.

Изключително обичлив съм и обожавам деца! В допълнение към храната и спането, любимите ми занимания са да бъда разресван и да се препичам на слънце!”


Снимка: animalhavenshelter.org


Това е представянето на Спондж Боб в сайта на приюта, в който се грижат за него след изоставянето му от стария собственик. Спондж е абсолютен победител в най-тежката категория не само в „Животински рай”, но и в целия свят. Той се бори за прозвището най-голямата жива котка на планетата и я спечелва. Малко по-рано тази година почина другата най-голяма котка – Меоу.

Преди няколко месеца, когато Спондж попада в приюта веднага му назначават стриктна протеинова диета – диетата на Коткинс. Това е заигравка с наименованието на известната диета на Аткинс.

Снимка: animalhavenshelter.org


За да му намерят обичливо семейство, което да се грижи за него, от приюта създават специален блог, в който публикуват новини за котарака. Само седмица след това Спондж получава своите минутки слава – появява се по страниците на вестниците, както и в известно телевизионно шоу в Америка. И осиновителите не закъсняват…

Снимка: animalhavenshelter.org


Днес Спондж е свалил част от наднорменото си тегло и се радва на прекрасните грижи на Кортни и Матю Фарел, които продължават здравословната му диета.