Запознайте се със Спенгълс, в случай, че все още не сте го направили в социалните мрежи. Кривогледото животинче става сензация във Фейсбук, след като неговата стопанка му създава собствен профил.



Той не е най-голямото коте в света. Нито пък най-спокойното. Но е изключително фотогенично. Не можем да си обясним дали е заради сладките костюми, с които го обличат, или заради дефекта в зрението му, но е факт, че предизвиква умиление във всеки, който го види.



Спенгълс е на малко повече от три години. Роден е на 4 юли в Южна Каролина, САЩ. Негова стопанка е 25-годишната Мери Бюкянън. Тя обича да облича котарака в различни костюми и да показва на хората колко сладък е всъщност той, макар и кривоглед. Първоначално идеята й хрумнала, докато били в магазин за животни, когато Мери му сложила шапка на тигър и разбрала колко много му отива. След това направила профила в социалната мрежа и снимките на Спенгълс започнали да жънат небивал успех.



Миналия месец Мери поръчва календар със снимки на мъркащия сладур за 2013 година, които за няколко часа намират своите собственици и на стената на Спенгълс се появява съобщение, че са изчерпани. В плановете на собственичката влизат и пощенски картички и други артикули с лика на кривогледата животинка.



Нека отбележим за всички, които се притесняват за здравословното състояние на котарака – Спенгълс е напълно здрав и макар кривоглед, той вижда перфектно и с двете си очи и не изпитва никаква болка. Освен това Мери отбелязва, че мъркащото животинче няма нищо против и дори обича да се снима и да сменя различни сценични костюми – това пък е за всички, които си мислят, че Спенгълс е експлоатиран!