Почитателите на Пърси Джаксън и приятелите му от гръцкия и римския лагер вече могат да си отдъхнат. На книжния пазар излезе „Дневниците на героя”, универсалното ръководство за оцеляване в света, създадан с огромно въображение и много хумор от американския писател Рик Риърдън. 

„Дневниците на героя” е сборник от четири непубликувани до момента разказа с героите от популярните поредици „Пърси Джаксън и боговете на Олимп” и „Героите на Олимп”. Издава „Егмонт България”.

Оригинални илюстрации, интервюта и портрети на герои, карти и загадки допринасят за доброто настроение, което доставя тази изпълнена с екшън и най-разнообразни приключения колекция. Тя ще разкрие на читателите какви опасности дебнат Люк и Талия по пътя им към лагера на нечистокръвните? Както и дали Пърси и Анабет ще успеят да възвърнат откраднатия кадуцей на Хермес от огнедишащ гигант, който не е настроен благосклонно към натрапници? И ще отговори на въпроса как точно трябва да подходят Лио, Пайпър и Джейсън, за да открият избягала маса, като междувременно се измъкнат на група пристрастени към партита менади (които може и да са донякъде побъркани) и предотвратят мащабна експлозия... в рамките на един час или дори по-малко.

Митология, фантазия, хумор и екшън се преплитат по невероятен начин, за да предложат поредното незабравимо приключение, дело на старшия писател на лагера на нечистокръвните и майсторски разказвач Рик Риърдън.

Риърдън не случайно е известен като един от най-обичаните писатели на детско фентъзи в света. Той е автор на книгите от поредиците „Пърси Джаксън и боговете на Олимп”, „Хрониките на Кейн” и „Героите на Олимп”, с които печели любовта на милиони читатели по цял свят. През 2010 година по кината излезе екранизацията по първата книга за Пърси Джаксън – „Похитителят на мълнии”, а догодина се очаква да излезе продължението – „Морето на чудовищата”.

Любопитен факт е, че Риърдън започва да пише романите за Пърси като средство, с което да привлече сина си Хейли за каузата на четеното. По всичко личи, че целта е изпълнена. Последният разказ в „Дневниците на героя” – „Синът на магията”, е написан именно от Хейли. В него младият Риърдън хвърля светлина върху събитията, които се случват хронологично след тези в книгата „Последният олимпиец” от поредицата „Пърси Джаксън и боговете на Олимп”, а баща му сам признава, че не би се справил по-добре.

Следващият роман в поредицата „Героите на Олимп” – „Знакът на Атина”, очаквайте на книжния пазар у нас през ноември.

Снимка: Егмонт България

Спечелете „Дневниците на героя”

Докажете, че за вас няма тайни от света на олимпийските божества и спечелете награда, достойна и за най-претенциозния герой – копие от книгата „Дневниците на героя”. Отговорете правилно на въпроса: „Как се казва бащата на Пърси Джаксън?” Писмата с верните отговори изпращайте до [email protected], като не пропускате да напишете трите си имена, точен адрес и телефон за връзка. В конкурса участвате само с един верен отговор до 6 ноември 2012 година. Името на един печеливш ще бъде изтеглено с жребий и публикувано тук.