За трети пореден път в зала 5 на Интер Експо Център, на 11 и 12 март, ще се проведе един от най-вкусните фестивали - Grand Chocolate Festival.  Шоколадът ще покрие площ от 2000 кв.м, което е двойно повече от минали години. Ще бъдат представени повече от 850 уникални продукта от цял свят, предложени от над 70 изложители на повече от 80 щанда.

Шоколад с розмарин, пралини с балсамико, мраморни торти, занаятчийски сладолед, горещ шоколад с малиново вино, чайове с какао и шоколад, бира с шоколад, шоколадово суши, коктейли с шоколадов ликьор... 

Снимка: iStock

В изложбена част ще бъдат показани първите в България картини от шоколад, нарисувани от младата художничка Дарина Дончева специално за фестивала. Шеф Ради Стамболов ще направи зрелищно шоу в своята зона. 

Гостите на фестивала ще имат възможност и да дегустират различни продукти, предложени от участниците през деня. Био, суров, веган, ръчен, фабричен, диабетичен - тези шоколади ще бъдат само част от по-различните предложения. Ще има и най-различни алкохоли с шоколад, козметика и спа процедури с какао и шоколад, бижута и свещи в сладки форми и др.

Снимка: iStock

Билетите за фестивала могат да се закупят онлайн, през сайта на Тикетпро. Децата под 7-годишна възраст ще влизат безплатно.