Маха Ал Муса е на 51 години. Майка е на три деца – две момчета, които са тийнейджъри и на 5-годишната Амина. Занимава се с ориенталски танци – белиденс. До тук нищо различно в историята й, освен фактът, че дъщеря й все още разчита на майчиното мляко.



Да, Ал Муса продължава да кърми дъщеря си на публични места, но причината хората да се смущават от факта не е възрастта на майката, а възрастта на детето.

Този месец Амина навършва 5 години и по този повод в интервю за списание New! майка й споделя, че ще продължи да я кърми, докато навърши 10 години, в случай, че дъщеря й така поиска. Какви са подбудите на Маха?

 


„Смятам, че това подсилва имунната й система. Досега тя се е разболявала рядко, а характерът й е по-спокоен в сравнение с другите деца.”

 



Майката споделя, че отбила другите си две деца – Кайлаш на 16 и Тарик на 13 години, когато те били на 2 годинки.

Маха с двамата си сина


Идеята за по-дългото кърмене дошла от Джейми Лин Груме – 26-годишна майка от Лос Анджелис, която шокира света, появявайки се на корицата на списание Time, кърмеща 4-годишното си момче.

 

Подбудите и на тази майка са, че майчината кърма влияе силно положително върху емоционалното и физическо състояние на детето.

Раждането на Амина във вода


Тук е мястото да попитаме вас, бъдещи и настоящи мами, какво мислите за удълженото кърмене, за кърменето на публични места, кой е точният период, в който трябва да се отбие бебокът, бихте ли се притеснили от майка, която кърми 5-годишната си дъщеря в парка?