Желаете да разнообразите коледната украса и да поканите отрано вълшебството на празника у дома си? Тогава книгата „Развихрена Коледа: Меки украшения за домашна направа” на Вихра Василева е тъкмо за вас. Тя ще ви предложи начини, чрез които не само да разнообразите украсата на празника, но и да се изявите творчески.

Чудесно илюстрованото издание предлага 55 идейни, невероятно ефектни и същевременно практични предложения за изработка на коледна украса. Нея може да сътворите сами или, за още по-голяма радост, заедно с най-близките си хора, за да направите празника наистина специален.

Всичко, което ви е необходимо като материали, със сигурност имате на разположение. Красиви копчета, стари брошки, мъниста, гердани и недошити платове, изостанали прежди... те се откриват във всеки дом и само чакат да бъдат използвани.

„Развихрена Коледа: Меки украшения за домашна направа” ще откриете по местата за продажба на вестници и списания на цена 4,99 лв. Издава „Егмонт България”.

Няма значение дали ви се удава да плетете, шиете, кроите или апликирате. Всичко в „Развихрена Коледа” е описано много детайлно и от страниците й ще проследите, стъпка по стъпка, направата на най-разнообразни фигури – коледни елхи и топки, ботуши, феи и ангелчета, дори сцената на Рождеството.

Чудесни фотографии придружават всяка една фигура и са дело на самата авторка. Сред множеството оригинални идеи има дори предложения какво да изработите накрая и с остатъците от направата на другата украса. Трябва ви единствено тренировка на пръстите, достатъчно време, силно желание и много обич, която да вложите в труда си.
Но „Развихрена Коледа” не е просто ръководство за направа на коледни украшения. Тя е същевременно откровен и топъл разказ за отдавна отминали времена.

А сега ви даваме възможност да се включите в нашия конкурс и да спечелите екземпляр от „Развихрена Коледа: Меки украшения за домашна направа”. За да участвате в жребия, отговорете правилно на въпроса: „Къде според легендите се намира домът на Дядо Коледа?” Писмата с верните отговори изпращайте до [email protected], като не пропускате да напишете трите си имена, точен адрес и телефон за връзка. В конкурса участвате само с един верен отговор до 6 декември 2012 година. Имената на трима печеливши ще бъдат изтеглени с жребий и публикувани тук.

Съветите и идейните предложения в книгата се преплитат по един прекрасен начин с низ от коледни легенди, спомените на авторката и разкази за традициите, предавани през поколенията. Създадена от магията на Коледа, книгата не само ще вдъхне нова увереност в собствените ви творчески възможности, но и ще провокира фантазията ви по неподозирани начини. Убедете се сами и гледайте този клип, в който Вихра Василева показва как да си направите коледно украшение: