Как се казва вашият Герой от приказките?

Бих искала да номинирам д-р Анета Попиванова с награда за принос към опазването на здравето на децата в България. Д-р Попиванова е извънредно популярна във форума bgmama - кърмене, списание "Моето дете" също публикува контакти с Националната мрежа за подкрепа на кърменето, редовен консултант е на УНИЦЕФ. По-долу съм посочила професионалните и обществените ангажименти на д-р Попиванова.

Приказката

Д-р Анета Попиванова - главен асистент, началник отделение "Физиологично" при Клиниката по неонатология, Майчин дом. Заместник-председател на Националния комитет по кърмене и председател на Националната асоциация за подкрепа на кърменето. Член на екипа, обучаващ медицински специалисти в програмата "Болници, приятели на бебето", която е част от Националната програма за защита, подкрепа и насърчаване на кърменето. Предоставя безплатни консултации в консултативния комитет по кърмене в Майчин дом.

Д-р Попиванова участва активно в изграждането и поддържането на мрежа от доброволни консултанти по кърмене към Националния комитет по кърмене. В момента в мрежата има 74 доброволни консултанти, които дават консултации по национален телефон, правят посещение при необходимост и оказват съществена подкрепа, мотивация за правилното поведение на майките, които кърмят.

Номинацията ни изпрати д-р Елена Кабакчиева.

Разкажете ни за вашия Герой от приказките!