Самотните татковци често се затрудняват да общуват с дъщерите си, заради разликата в пола. Много от мъжете считат, че има чисто женски неща и когато майката липсва по някаква причина, те не успяват да ги направят и да компенсират.  

Една общност от самотни татковци във Флорида решава този проблем в комуникацията по много лесен и приятен начин. Там учат самотните бащи да правят прически на техните малки момичета. Не става дума за брада или плитка, а за татковци и дъщери, които прекарват заедно повече време. И докато момиченцата стават все по-красиви, се сближават с татко.


Да се научат как да правят прическа на дъщерите си е един лесен начин бащите да изиграят още по-важна роля в живота им. За повечето самотни бащи това е истинско изпитание и ежедневна борба.



Филип Моргис е самотен баща и основател на тази общност, в която провежда кратки образователни курсове на бащите. Там те се учат на основни грижи за косата, какви аксесоари да използва, как да разплитат възли в косата, как да връзват опашки и как да правят плитки.

Правенето на прическа наистина е един чудесен начин да баща и дъщеря да прекарат времето си заедно, приятно, да водят небрежни разговори, които всъщност скъсяват дистанцията помежду им. А от това детето да е много щастливо - защото изглежда добре и има чудна опашка, таткото да е спокоен, че се справя и че няма да позволи на предразсъдъците да го отдалечат от детето му.