Какво е общото между Малката русалка, Питър Пан, Бамби, Рапунцел и Пинокио? Да, точно така – всички те са герои от незабравимите анимационни филми на „Дисни”.


Освен от екрана, любимите персонажи оживяват и на страниците на илюстрованите книги на издателство „Егмонт България”. Ако у дома имате малчуган, който е фен на неостаряващите приказки и обича да преживява отново и отново приключенията на любимите герои, то със сигурност следите поредицата „Приказна колекция”. Тя събира чудните истории от филмите на „Дисни” в серия от книги с твърди корици и 64 прекрасно илюстровани страници. Досега в нея са излезли заглавия освен с вече споменатите герои и тези по филмите „Красавицата и Звяра”, „Снежанка”, „Цар Лъв”, „Аладин”, „Алиса в страната на чудесата”, „Книга за джунглата”, „Пепеляшка”, „Спящата красавица”, „Търсенето на Немо”, „Аристокотки”, „Камбанка” и „Лейди и Скитника”.

Най-новите попълнения в „Приказна колекция” са книгите „Дъмбо” и „Лисицата и хрътката”. И двете издания, подобно на предишните в поредицата, са изпълнени с чудесни илюстрации и безброй приключения.

Дъмбо” разказва историята на слончето с огромни уши, заради които околните му се подиграват. Тя ще разчувства и забавлява децата и не само. Защото, както научава Дъмбо, най-важното е да повярваш в себе си.

Поуката в „Лисицата и хрътката” е не по-малко ценна. Книгата ще запознае малчуганите с малкото лисиче Тод и хрътката Копър, които се сприятеляват. Обстоятелствата, а и самата им природа ги разделят. Но пред истинското приятелство, ще разберат децата, не може да застане нищо.


Повече за двете нови книжки от приказната колекция - очаквайте съвсем скоро в LadyZone.bg