Не е лято, не сме и на море,

но затова пък Никулден почти дойде. И темата за рибата е отново на преден план. Още повече, че моят наближаващ 2 годинки малчуган още от малко 7-месечно бебе страхотно си пада по задушена сьомга, печено кефалче или филенце от хек на пара.

Всепризнато е твърдението

колко здравословно влияят даровете на морето върху човешкия организъм. Благодарение на протеините, микроелементите и полиненаситените мазнини, редовната консумация на риба се отразява изключително благотворно върху състоянието и настройката на имунната система.

Това ще рече, че ако в менюто на детето навреме сме включили рибните блюда,

то ние сме помогнали собствените му съпротивителни сили да се развият, усъвършенстват и успешно да противостоят на най-различни заболявания и алергии.

В изследванията си специалисти потвърждават,

че рибата, въведена като редовна храна на малчуганите в периода между 7 и 12 месеца, сериозно снижава риска от появата на астма, а уникалното съдържание на омега 3-мастните киселини намалява до минимум риска от сърдечно-съдови заболявания в бъдеще.