Непохватната катерица Скрат и жълъдът му за пореден път стават причина за гигантски природен катаклизъм в „Ледена епоха 4: Континентален дрейф” – оформянето на континентите. И така започва новото и най-голямо приключение досега за Мани, Диего и Сид. Напуквайки се, земята разделя мамута от Ели и Прасковка, а той се понася заедно с Диего и Сид на огромен къс лед. Междувременно ленивецът трябва да се грижи за чудатата си баба, а Диего среща любовта в лицето на съблезъбата пиратка Шайра.Тя е част от бандата на злия капитан Гът, който ще направи всичко, за да им попречи да се приберат у дома. Дали приятелите ще успеят да го надвият? Отговорът малките (а и големи) почитатели на „Ледена епоха” ще узнаят, ако гледат най-новото триизмерно приключение с любимите герои. То разхлажда родните киносалони от няколко седмици и оживява на страниците на три прекрасно илюстровани книги на „Егмонт България”. Кои са те? Сега ще ви разкажем...

 

Ледена епоха 4: Континентален дрейф

Подарете на детето тази чудесна книга и то ще може да преживява приключенията на любимите герои отново и отново. 48-те страници на изданието съдържат оригиналните илюстрации от анимационния филм и ще отведат малките читатели на незабравимо пътешествие през континентите и историята, изпълнено с много хумор, трогателни моменти и истинско приятелство.

 

Зъбати загадки

В тази шеметна занимателна книга малчуганите ще открият 24 страници със забавни тестове, лабиринти, загадки и страхотни лепенки с Мани, Диего, Сид и техните приятели! Децата ще бъдат истински увлечени в четвъртото епично пътешествие на симпатичните праисторически животни.

 

Оцвети приключението

Рисувателната книга, която събира най-паметните сцени от „Ледена епоха 4: Континентален дрейф”, ще предизвика малките фенове да грабнат моливите и пастелите и да се присъединят към вълнуващото пиратско приключение. Очакват ги 16 оригинални илюстрации от анимационния филм за оцветяване.

 

 

Зарадвайте детето с книгата „Ледена епоха 4: Континентален дрейф

Включете се в най-новия конкурс на „Егмонт България” и имате възможност да спечелите илюстрованата книга с най-новите приключения на Мани, Диего, Сид и техните приятели. Това, което трябва да направите, е да отговорите правилно на въпроса: „Какво праисторическо животно е Диего?” Отговорите си изпращайте заедно с трите имена, точен адрес и телефон за връзка до [email protected]. В конкурса участвате само с 1 верен отговор до 9 август 2012 година. Имената на трима печеливши ще бъдат изтеглени с жребий и публикувани тук.

Междувременно може да се запознаете с няколко любопитни факти от сюжета на „Ледена епоха 4: Континентален дрейф”.

Ледени факти

• Първата част на поредицата излиза преди 10 години – през 2002.

• Първоначално историята в „Ледена епоха 4: Континентален дрейф” е трябвало да разказва как Мани, Сид, Диего, Ели и Скрат са замразени и после инцидентно размразени в музей в наши дни.

• Капитан Гът е гигантопитек – праисторически орангутан.

• Гласът на Дженифър Лопез озвучава съблезъбата тирица Шайра в англоезичната версия.

• По време на пътешествието им върху ледения къс ленивецът Сид възкликва: „Вода, вода, навсякъде, / Но нито капка за пиене.” Това е цитат от поемата „Балада за стария моряк” от Самюъл Тейлър Колридж.