Феята Камбанка и нейните приятелки Вивета, Иридеса, Розета, Сребърна мъгла и Видия се завръщат за нови приказни премеждия в пълнометражния филм на „Дисни” „Камбанка и тайната на крилете”, по кината от 14 септември. Триизмерната анимация ще потопи децата в една неповторима история, посветена на магията на сезоните.

Мистериозната Зимна гора, земя на сняг и ледове, е сцената, на която се разгръща действието в новото анимационно вълшебство. Любимата на децата фея Камбанка, водена от безграничното си любопитство, пристъпва в един забранен свят, за да разкрие невероятна тайна. Каква ли е тя? Малчуганите ще научат от завладяващото триизмерно приключение „Камбанка и тайната на крилете”. В него ще ги потопят и три чудесни издания на „Егмонт България”. Това са илюстрованата книга „Камбанка и тайната на крилете” от поредица „Чародейство”, занимателната книга с лепенки „Родени от смях” и рисувателната книга с лепенки „Вълшебство без граници”. Те могат да се открият по местата за продажба на книги от днес.

А сега, ще разкрием специално за вас, нашите читатели, малко повече подробности за книгите и анимационния филм.

Историята в най-новата книга от поредица „Чародейство” - „Камбанка и тайната на крилете”, проследява сюжета на филма в 64 цветни и прекрасно илюстровани страници. От тях малките читатели ще научат всичко за зимните феи, които живеят отделно от топлите в Зимната гора. Пресичането на границата е абсолютно забранено за феите от двете области. Но Камбанка е решена на всичко, за да научи повече за тайнствената зимна земя. Когато се озовава в нея, крилцата й заблестяват както никога преди! Оказва се, че Камбанка и зимната фея Снежинка са сестри, родени от един и същи смях! От там нататък следват множество вълнуващи снежни приключения, които ще разкрият на децата значението на истинското приятелство. Естествено, не може да пропуснем и смеха и забавленията, запазена марка за анимационните филми на „Дисни”.

Разнообразни загадки, красиви картинки за оцветяване със сцени от „Камбанка и тайната на крилете” и наистина страхотни лепенки. Това очаква децата в занимателната книга с лепенки „Родени от смях”.

Малчуганите ще бъдат увлечени да открият тайната на крилете заедно с Камбанка и нейните приятели и от рисувателната книга с лепенки „Вълшебство без граници”. В нея се откриват безброй чудесни картинки за оцветяване с оригиналните сцени от филма и множество пъстри лепенки.

Ако желаете да зарадвате детето с книгата „Камбанка и тайната на крилете” от поредицата „Чародейство”, включете се в играта на издателство „Егмонт България”. Отговорете правилно на въпроса: „В кой анимационен филм на „Дисни” се появява за първи път феята Камбанка?” Писмата си