Аврора, по-известна като Спящата красавица, е героиня от 16-ия пълнометражен анимационен филм на „Дисни”. Именно нея децата ще открият на корицата на най-новия седми брой на списание „Принцеса” на „Егмонт България”, на пазара от 14 юли. На страниците му малките принцеси ще могат да прочетат най-различни вълшебни истории, ще бъдат увлечени в изработването на боа от пера, в решаването на разнообразни чудни задачи и в още куп други забавления.

От приказната история с принцеса Аврора и кончето Самсон децата ще научат защо понякога търпението върши по-добра работа от магията. В броя ще открият и невероятна цветна игра, ще узнаят любопитни факти за Мулан и ще й помогнат да създаде красив модел за роклята.


Пепеляшка и Бел пък са им приготвили страхотни романтични загадки. На красивия плакат отново ще видят Аврора, а специалният подарък от броя този път ще ги зарадва с кралска лента за малки гимнастички.



Любопитно за „Спящата красавица”

•    В оригиналната немска приказка Спящата красавица се казва Горска Роза, името й е принцеса Аврора в италианския превод. Във филма на „Дисни” родителите й я кръщават Аврора, а орисниците й използват Горска Роза за псевдоним, докато я крият от Злодеида.

•    За да създадат силуета на Аврора, аниматорите на „Дисни” се вдъхновяват от холивудската икона Одри Хепбърн.

•    Принцът е кръстен на принц Филип, херцога на Единбург.

•    „Спящата красавица” е в продукция почти десетилетие. Работата над историята започва през 1951 година, гласовете на героите са записани през 1952, анимацията се създава между 1953 и 1958, а музиката е добавена през 1957 година.

•    Голяма част от музиката във филма се базира на балета „Спящата красавица” на Чайковски в изпълнение на Берлинския симфоничен оркестър.

•    Спечелете занимателна книга с принцесите на „Дисни”

Зарадвайте детето със занимателната книга с лепенки „Бляскави одежди”! Благодарение на нея малката ви принцеса ще може да помогне на Пепеляшка да си избере рокля за бала, да премени Бел за вечерята й със Звяра и да избере най-прекрасния тоалет за романтичната вечерна разходка на Ясмина с Аладин. Лепенките в книгата могат да се използват многократно, докато детето преоблича принцесите на „Дисни” отново и отново.



„Егмонт България” ви дава възможност да се включите в конкурса и да спечелите „Бляскави одежди”.

Какво трябва да направите? Отговорете правилно на въпроса: „Коя героиня на „Дисни” е на корицата на най-новия, седми, брой на списание „Принцеса”?. Изпращайте отговорите си заедно с трите имена, точен адрес и телефон за връзка до [email protected]. В конкурса участвате само с 1 верен отговор до 18 юли 2012 година. Имената на тримата печеливши ще бъдат изтеглени с жребий и публикувани тук.