Тя е с буйна червена коса, широка усмивка и искрящи очи с цвета на морето. Най-добрите й приятели са симпатична океанска рибка и вечно сърдит рак. Досетихте ли се за кого става въпрос? Да, за Ариел, малката русалка от едноименния анимационен филм на „Дисни”.

Тя е принцесата, която краси корицата на най-новия, десети, брой на списание „Принцеса” на „Егмонт България”.

Из пъстрите му страници малките читателки ще открият вълшебна история, забавни загадки и игри, както и невероятен плакат с любимата героиня. В приказни приключения в изданието се впускат и други две принцеси - Ясмина и Аврора. Децата ще прекарат много приятни мигове, докато се забавляват с веселите случки и премеждия, в които принцесите се увличат. Списанието, както винаги, ще ги зарадва и с подарък. Този път обаче подаръците са два, при това изненада! Да не забравяме и конкурса, който се открива във всеки един брой, и този път ще донесе на един късметлия прекрасната музикална книга „Песни за принцеси”. Искате да се включите в играта и вие? Тогава подарете на детето новия брой на списание „Принцеса”! 

А сега ви даваме шанса да участвате в конкурса за спечелването на друга една приказна награда – книгата „Малката русалка Ариел” от поредицата „Чародейства” на „Егмонт България”.

Този път ще ви попитаме: „Как се казва ракът от анимационния филм „Малката русалка Ариел”?

Понеже сме много добрички, дори сме ви дали верния отговор. Той е някъде из статиите в рубрика Звезди и сериали. До него има и символ, открийте го и ни го изпратете заедно с отговора. Участват само писма с верен отговор и символ!

Писмата с верните отговори и символа (copy-paste или описание) изпращайте до [email protected], като не пропускате да напишете трите си имена, точен адрес и телефон за връзка. В конкурса участвате само с един верен отговор до 11 октомври 2012 година. Имената на трима печеливши ще бъдат изтеглени с жребий и публикувани тук.




Междувременно може да се запознаете с някои любопитни океански факти.

•„Малката русалка Ариел” е 28-ият пълнометражен анимационен филм на „Дисни”, създаден през 1989 година. 

•В първата сцена от филма за секунди се появяват Мики Маус, Гуфи, Доналд Дък и Жабока Кърмит в тълпата от морските поданици на крал Тритон, докато той преминава покрай тях.

•В пещерата със съкровища на Ариел се вижда картината „Каещата се Магдалина” от художника от 17-ти век Жорж дьо ла Тур.

•Прототипът на злата океанска вещица Урсула е актьорът/актрисата Дивайн, интернационална икона на лошия вкус в киното. 

•Ариел е четвъртата принцеса на Дисни и единствената, която става майка. Дъщеря й Мелоди е главната героиня в „Малката русалка 2: Завръщане в океана”.

АРИЕЛ

Професия: Принцеса
Семейство: Крал Тритон (баща)
Кралица Атена (майка)
Аката, Адрeна, Ариста, Атина, Адела и Алана (сестри)
Посейдон (дядо)
Съпруг: Принц Ерик
Деца: Мелъди (дъщеря)
Националност: Датска