Повечето котета пият вода, която стопаните им наливат от чешмата. Но не винаги това е добър вариант, особено ако от кранчетата тече силно хлорирана вода, замърсена от ръждата в старите тръби или обогатена с различни отлагания от цветни метали и микроорганизми. 
След като не даваме на котето от храната, която готвим за себе си, а му купуваме специално пригодена за неговите нужди, защо с водата да е различно. Е, не е различно.

Има и вода, която е специално пригодена за пиене от котетата. Тя е натурална (негазирана), не съдържа никакви калории, мазнини или протеини и подобрява здравословното състояние на котките.

Котките обичат да похапват суха храна. Но дори да осигурявате на вашия любимец такава от клас „Супер Премиум”, задължително трябва да поставяте и купичка с прясна вода на лесно достъпно място. Много от здравословните проблеми на котараците започват заради това, че не пият достатъчно вода.

Подсилващата вода за котки е особено подходяща в случай, че вашият любимец има проблеми с бъбреците или уринарния тракт. И при котките, както при хората, в тези органи може да се образуват пясък или камъни. Пиенето от специалната котешка вода намалява неприятната миризма на урината, предпазва организма от инфекции и храносмилателни разстройства. Тя е много подходяща за животни, които имат по-капризни и чувствителни стомахчета.

Водата може да се дава, независимо от това на каква диета е домашният любимец или какви витамини приема, защото в състава й няма желязо, захар и холестерол. Водата съдържа микрофибри и екстракти от алое и папая. Може да се дава и на кучета.