Приблизително 40% от тийнейджърите на 15-годишна възраст, изпитват затруднения да разберат текста, който четат. Това означава, че учениците не покриват минимума условия за усвояването на текста в рамките малък, синтактически прост параграф. Не успяват да извлекат основната идея и не правят връзка между информацията, която текста предоставя и познания от всекидневието. Това показва доклада от 2011г. на CKOKO/PISA, Testing Cycle 2008-2009, публикуван на страницата на PISA National Center.


В резултат Always с подкрепата на Министерството на образованието, младежта и науката, подава ръка на българското образование за подобряване и осъвременяване на училищната база. В рамките на инициативата Always направи дарение под формата на оборудване за 10 интерактивни класни стаи, които ще превърнат часовете във вълнуващо преживяване – всичко това, стъпка по стъпка, изгражда основите на качествен образователен процес, който открива пред децата достъп до безбройни възможности. Оборудваните класни стаи ще бъдат използвани за преподаване по различни учебни дисциплини, единствено на ученици от съответното училище.

Младите хора от цялата страна могат да покажат подкрепата си към каузата на Always в рамките на дарението за българските училища, като посетят Facebook страницата на инициативата.