Писмото е истинско. Ние само го преведохме. Бащата го е написал не само за дъщеря си, но и за съпругата си, която го насърчава да бъде точно такъв мъж и татко, за които той самият говори. Написва го и за бъдещото поколение мъже, които трябва да знаят кое е истински ценно. Най-важният урок, който един татко трябва да даде на дъщеря си за живота и любовта, се събира в едно трогателно писмо:

Уважаема сладка моя,

Наскоро майка ти и аз търсехме някакъв отговор в Google. Още не бяхме го дописали, когато търсачката ни предложи най-популярните търсения. Най-горе в списъка се появи въпросът „Как да поддържаме неговото внимание.”

Той ме стресна. Прегледах няколко от безбройните статии за това как да бъдеш секси, кога да му донесеш бира и сандвич, и начините да го накараш да се чувства добре.

И се ядосах.

Малка моя, не е, никога не е било и никога няма да бъде твоя работа „да поддържаш неговото внимание.”

Малка моя, единствената ти задача е да знаеш дълбоко в душата си, че ти си достойна за неговото внимание. Ако си наясно със своите ценности, ще бъдеш привлекателна и желана в най-добрия смисъл. Ще привлечеш вниманието на момче, което е способно да види твоите качества и което е готово да посвети своя единствен живот на теб.

Малка моя, искам да ти разкажа за момчето, което не се нужда от поддържане на вниманието, защото той знае, че ти си интересна:

Не ми пука дали той си слага лактите на масата за хранене, ако той не може да откъсне очи от теб и начина, по който носът ти се сбръчква, докато се смееш.

Не ми пука дали той не може да играе голф с мен, ако той си играе с децата, с които ти си го дарила и се наслаждава на всички неща, по които те приличат на теб.

Не ми пука дали той е богат, ако той следва сърцето си и то винаги го води към теб.

Не ми пука дали той е силен, ако той ти дава пространство да покажеш силата, която е в сърцето ти.

Не ме интересува как той ще гласува, ако той се събужда всяка сутрин и поставя теб на почетно място в дома ви и в сърцето си.

Не ми пука за цвета на кожата му, ако той рисува платното на живота ви с четките на търпението, саможертвата и нежността.

Не ми пука каква религия изповядва той, ако той е възпитан да цени всеки момент в живота и да знае, че всеки момент с теб е свещен.

Накрая, малка моя, ако се спреш на такъв мъж, с който нямаме нищо общо, ние всъщност ще имаме най-важното общо нещо:

ТЕБ!

Защото накрая, малка моя, единственото нещо, което трябва да направиш, за да „поддържаш интереса му”, е да бъдеш себе си.

Твое вечно заинтересовано момче,

Татко