Чували ли сте за Пърси Джаксън? Той е главният герой в една от най-обичаните фентъзи приключенски поредици за деца и тийнейджъри. Автор е американският писател Рик Риърдън. Поредицата се състои от 5 романа, продадени в над 20 милиона екземпляра в 35 страни, бестселър на „Ню Йорк Таймс” вече над 300 седмици. Естествено, Холивуд не подминава тези факти и през 2010 г. се появява филм по първата книга – „Похитителят на мълнии”, с Логан Лерман в ролята на Пърси. А на 30 август предстои премиерата на екранизацията по втората книга – „Морето на чудовищата”.

Спечелете билет за кино

Ако сте фен или пък у дома имате такъв, то със сигурност знаете за предстоящата премиера. Както и че на 18 август Пърси празнува роджен ден. А какво е рожден ден без подаръци? В случая те са за вас, защото Пърси си е такъв, великодушен. Може да се включите в специалния конкурс на „Егмонт България” и да спечелите една от 5-те двойни покани за кино прожекцията на „Морето на чудовищата”. Поканите важат за всички кина в страната до края на септември.

Условията на конкурса

Как да се включите? Лесно е – разкажете ни как си представяте рождения ден на Пърси в няколко изречения или пък в картина. Писмото си заедно с трите имена и телфон за връзка изпратете на електронен адрес [email protected] В конкурса участвате само с 1 писмо, крайният срок е 2 септември. Имената на петимата късметлии ще бъдат изтеглени с жребий и обявени на bravo.bg на 3 септември.

Още награди

Но това не е всичко. Книгите за Пърси Джаксън са включени и в лятната кампания „Приключения с книги” на издателство „Егмонт България”. Идеята на инициативата е да подтикне децата да четат повече. Както и да разнообразят задължителния си списък с четене през лятото с нови и увлекателни четива. Списък с такива, както и най-разнообразни видео материали, увлекателни задачи и забавни статии се откриват в блога letniknigi.blogspot.com. Там са поместени и условията за специален конкурс със страхотни книжни награди – 30 екземпляра от втората книга в приключенската поредица „Юлисес Мур”.


Кой всъщност е Пърси Джаксън?

Пърси е едно съвсем обикновено 12-годишно момче. Или поне така си мисли. Страда от дислексия (защото мозъкът му е настроен за старогръцки) и Синдром на дефицит на вниманието (защото има силно развити бойни инстинкти). Звучи ви странно? Е, той открива, че е син на Посейдон, древногръцкия бог на моретата, а Олимп процъфтява, разположен на 600-ия етаж на Емпайър Стейт Билдинг. О да, и митологичните чудовища преподават математика на 7 клас и от време на време се опитват да убият някой новопоявил се млад герой. Като Пърси. С всички книги с неговите приключения може да се запознаете тук.