Знаете ли, че жабите са хищници. Сигурно ще ви е чудно да научите, но те могат да се хранят с безгръбначни, риби и дори с гръбначни животни. Рогатата жаба от Южна Америка например има толкова голяма уста, че може да поглъща птици! Този и още много любопитни факти, свързани с животинското царство, ще научат децата от новата енциклопедия „Изумителният свят на животните” от поредицата „Дисни Любознание” на „Егмонт България”. Тя може да се открие по местата за продажба на книги от 28 август.


Енциклопедията е от 126 цветни страници и е предназначена за всички любознателни малки читатели. Информацията вътре в нея е поднесена на разбираем и достъпен за малчуганите език, систематизирана под формата на въпроси и отговори. Обособена е в няколко раздела – Бозайници, Земноводни, Птици, Насекоми, Риби и морски същества. Всяка глава от тях е ясно организирана и описва животните чрез въпроси, придружени от свежи отговори, написани от специалисти по животните.





Малчуганите ще научат могат ли котките да виждат цветове, защо рибите плуват на пасажи, наистина ли кучетата са роднини на вълците, как пълзят змиите и кое е най-голямото животно на планетата. Ще разберат още усмихват ли се делфините, хищници ли са жабите, наистина ли папагалите могат да говорят, хлебарките роднини ли са на скакалците и дали морското конче е риба. И още много, много неща. „Изумителният свят на животните” определено ще им даде ценно познание за многообразието от животни и заобикалящата ни среда. Книгата ще развълнува въображението им и ще ги научи да ценят удивителните същества, с които споделяме планетата си. Чудесните разноцветни фотографии и популярните герои от анимационните филми на „Дисни” съпровождат разнообразните факти от всяка страница на енциклопедията и спомагат за бързото възприемане на информацията.





Автор на „Изумителният свят на животните” е д-р Доналд Мур, изследовател на животинското поведение и природозащитник. Той спомага за обновяването и управляването на зоопарковете в САЩ от над 30 години. Член е на Американското зоологическо дружество и на няколко научни съвещателни групи. Много от животните, които включва в книгата, пък са подпомагани от Фондацията на „Дисни” за опазване на дивата природа.

Заинтересувахме ли ви? Тогава зарадвайте детето с енциклопедията „Изумителният свят на животните”? Включете се в конкурса на „Егмонт България” и имате шанс да я спечелите. Това, което трябва да направите е да отговорите на въпроса: „Кой е най-големият бозайник в света?”. Писмата си изпращайте до [email protected], като не пропускате да напишете трите имена, точен адрес и телефон за връзка. В конкурса участвате само с 1 верен отговор до 6 септември 2012 година. Името на един печеливш ще бъде изтеглено с жребий и публикувани тук. Успех!