В една скорошна публикация в маминия дневник

съм набеден за беладжия и палавник. Колкото и смирено и кротко човече да съм, използвам случая да възразя и да хвърля светлина върху някои мои прояви, които явно са били криворазбрани и лекомислено представени като грандиозни пакости и бели.

Най-простото обяснение

е, че всички мои по-буйни изяви се дължат на зодията, в която съм роден. Ние, рибите, обединяваме в характера си в прекрасно единство най-хубавите качества на всички останали зодии – чувствителност, любознателност, милосърдие и съчувствие, преданост и привързаност, интуитивност и – най-важното – всепобеждаващо чувство за хумор. Подозирам, че зад критичните писания по мой адрес се крие недооценяването и несхващането именно на това последното – много обичам да се шегувам!

Ако все пак трябва да бъда сериозен,

независимо от вродената ми скромност, няма как да не изтъкна изключителните успехи, които постигнах през изминалия период – от раждането ми до сега. Само накратко и най-важното: Научих се да играя и да се забавлявам с нещата които ми харесват; звучно да се смея и да плача с пълно гърло; да съм обичен и обичлив.

Грандиозни са обаче плановете ми за вече настъпилата 2012 година

независимо от мрачните прогнози, едва ли не за Апокалипсис. Нищо апокалиптично не виждам в това, че през тази година ще проходя, ще проговоря, тържествено и с небивала всеобща веселба ще отбележа първата си годинка, ще се срещнем с любимата ми стихия морето и светът ще стане по-голям!

Ето и една малка част от големите мои очаквания:

Признавайки слабостта си към кулинарни изненади, очаквам да заема полагаемото ми се място на семейната трапеза и да споделя храната на... големите. Имам известни притеснения, защото все още съм с недостатъчно зъбки. После, носят се слухове, че в един момент, след като пораснат, пак ще опадат и ще чакаме нови. Чудя се пак ли ще се наложи да преминавам на кашички и пюрета?

Винаги съм харесвал общуването и топлите взаимоотношения между хората

и вероятно с това се обяснява нетърпението ми да открия първите си приятелчета. Това със сигурност ще бъде по-вълнуващо от получаването на нови играчки!

Без страх и притеснения през тази година очаквам

и усложняване и увеличаване на задълженията ми, свързани с поддържането на личната ми хигиена. Имам предвид, по-редовното използване на гърненце и по-честото миене на нарастващите ми на брой зъбки. Но това са технически въпроси. Като споменах техниката, надявам се и на по-широк достъп до детската филмова класика. Благодарение на мама и на тате

ще се докосна и до вълшебния свят на старите приказки!

Ще науча още много неща. Срещу вятъра да тичам; животните добри да милвам; да пея с птиците навън; в дълбоката трева да се търкалям, мълчаливите дървета да прегръщам. Ще се науча и да помагам... на приятелите си, на мама и на тате. И както казах, светът за мен ще се събуди и ще стане още по-голям и чуден!

Изпълнен с най-красиви очаквания,

Ваш Мишо :)