Сядайте сега и четете внимателно, защото тези фанфари сме ги поръчали специално за вас. И по-точно за  
dollydoll, която е победителят късметлия от поредната ни играта с издателство "Егмонт". Тя ще получи „Голяма картинна динопедия”, защото отговори правилно (Плуто) на въпроса Как се казва кучето на Мики Маус?
Нека ни изпрати три имена, адрес и телефон на имейл [email protected], като не забравя да отбележи къде е участвала и кой е никът й (за да се ориентираме по-добре).

А сега - новостите! 

Новите броеве на списания „Мечо Пух” и „Колите” от 16.02. 2013 г. могат да се открият по местата за продажба на вестници и списания. Много смях, увлекателни загадки и забавни истории очакват децата на страниците на двете издания на „Егмонт България”. 

В новия брой на „Мечо Пух” малчуганите ще имат възможност да изпробват следотърсаческите си умения в откриването на най-различни важни и не толкова важни неща и на... Зайо. Ще се впуснат в търсене на последните за сезона снежни топки, а също и на изчезналото гърне с мед на Пух. А след като ги намерят, ще прочетат за хибернацията и животните с бяла окраска. Ще помогнат на Тигъра да разреши заплетена загадка и ще придружат Мечо Пух и Прасчо, докато правят страхотен снежен човек. Ще попитате за специалния подарък в броя... Този път това е невероятна пуховска касичка с монети!



Новият брой на „Колите” пък ще зарадва всички малки фенове на високите скорости и състезанията. С него те ще се впуснат в поредните шеметни приключения с любимите автомобилчета – Светкавицата Маккуин, Матю, Сали и техните приятели. Както винаги весели комикси, забавни игри и предизвикателни задачки ще занимават децата с часове. Забавният слалом по страниците на списанието ще срещне малчуганите с количката Макс Шнел, ще ги запознае с любопитни факти за някои от най-бързите и най-мощни спортни коли в света и ще им предложи най-различни увлекателни игри. Комиксовите истории в броя ще им разкажат за завръщането на Светкавицата от международно състезание и за шампионата на камионите влекачи, който Матю печели. Но това не е всичко! Подаръкът в броя е количката офицер Марукарами, а на пъстрия плакат децата ще открият Макс Шнел.



А сега се включете в новия ни конкурс и имате възможност да спечелите една от двете чудесни книги на „Егмонт България” – „Писта за шампиони” или „Обичам те, Пух”!

* Ако искате да зарадвате детето с „Писта за шампиони”, отговорете на въпроса: „Коя количка е на корицата на новия брой на списание „Колите”?” 

* За да се включите в играта за „Обичам те, Пух”, ни кажете: „Как се казва магаренцето от историята за Мечо Пух?”.

Верните отговори оставяйте като коментар под тази статия. В конкурса участвате само с един верен отговор до 27 февруари 2013 година. Името на двамата печеливши ще бъдат изтеглени с жребий и публикувани тук и на страницата ни във Фейсбук.