Любимката на децата Пипи Дългото чорапче ще почерпи своите приятели с торта във фоайето на Театър "София". На 19 септември от 11 часа ще се изиграе за 50-ти път представлението по текст на Димитър Стефанов, по мотиви от "Пипи Дългото чорапче" от Астрид Линдгрен. Главната роля е поверена на Силвия Петкова. Участват още Майя Остоич, Николай Димитров и Юлиан Малинов, а музиката е на Владимир Джамбазов.

Родители и деца ще могат да си припомнят приключенията на Пипи - историите на едно необикновено момиче и неговите прятели. Пипи с уникалния й характер и дух да се справя с всяко препятствие.

Приказката за това кои сме ние, какви сме били и какви бихме могли да станем, е била изиграна за първи път на 24 януари 2012 г. и предстои за 50-ти път да събере публика в театралната зала. В събота (19 септември) след спектакъла героите ще се преместят от сцената на театъра във фоайето, за да се снимат с децата и да ги почерпят с торта. Предвиждат се и подаръци за малките зрители. Детският фотограф Теодора Борисова ще има грижата да запази емоциите в снимки, които всеки родител ще може после да получи безплатно в електронен вид чрез фейсбук страницата на Театър "София". Цената на билетите е 5 лв.