Лято е и всички отиват на море. Жени с деца, жени без деца... Колоритна картинка от плажа с участници от два противоположни лагера. 

#До плажа

Жена с дете:
Надуваем дюшек, пояс (Не тооози, другия с Мечо Пух искам!), раменки, жилетка, кофичка, лопатки, пластмасови фигурки за игра с пясък, гребло, сито, топка, детски слънцезащитен лосион, шапка, резервен чифт дрехи, вода, кутия с плодове, солети, чадър, хавлия за лягане, хавлия за бърсане, мокри кърпички, сухи кърпички, ластик за коса (ама, розовият)... – това са само малка част от нещата, които трябва да занесе на плажа жената с деца.

Жена без дете:
Всъщност ако си мислите, че в този случай вещите са по-малко, бъркате. Истината е, че количеството е същото, просто самите предмети са по-малки. Да видим – хавлия, очила, шапка, слънцезащитен продукт, балсам за устни, книга, телефон (евентуално и стик за селфита), вода, ябълка (или друга закуска), ластик за коса, парео, огледалце, пинсета (може и да не я вземе, но после със сигурност ще се ядосва, ако не го направи) портмоне с пари...

#Игри и активности на пясъка

Жена с дете:
Жената с дете никога не скучае на плажа. Покрай малчуганите тя ще се прави пясъчни замъци, русалки с водорасли в косите, ще се смее до сълзи от луди скокове във водата. Щастието ще е в очите както на жената, така и на децата. Тя се връща в детството си всяка минута, ще пуска всичките си дяволи навън, може дори да направи някаква беля и да каже, че е било детето. На плажа жената с дете е повече дете, отколкото жена.

Жена без дете:
Жената без дете лентяйства, релаксира, подремва блажено на плажа, търси най-удобната поза, в която едновременно да може да събере максимален тен и да изглежда секси. Напълно възможно е да й доскучае, дори да има под ръка книга или плейлиста с горещи летни хитове. Тя щателно изтупва хавлията си от песъчинките, оправя прецизно банския си всеки път, когато се изправи, за да тръгне към морето. Потапя се във водата внимателно и почти никога не мокри косата си.

#Коктейли и сладоледи

Жена с дете:
„Искам сладолед, искам сладолед, искам сладолед!” Жената с дете чува тази реплика поне по 10 пъти дневно. Единственият изход да спре тази „аларма” е да купи сладолед. Наполовина изядена и щедро разлял се разтопен сладолед чак лакътя, детето връчва нахапаната фунийка на майка си и заявява – „Не искам повече!”. За коктейли няма време. Пие вода на воля не толкова защото се грижи за себе си, а защото често подсеща децата. 

Жена без дете:
Разхлажда се с (без)алкохолно мохито, сода или мента... Бавно премята крак върху крак, докато отпива съблазнително със сламката. Не бърза за никъде, наслаждава се на всяка глътка. Позволява си лукса да остави коктейла недопит, ако не й хареса, ако досадникът отляво е прекалено нахален или просто така, защото може да си го позволи - любимата й причина. 

А вие от кой лагер сте?