Вторият брой на списание „Барби” може да се открие от 9 февруари по местата за продажба на вестници и списания. В него, както винаги, ще откриете много весели случки, забавни загадки и картинки за оцветяване. 

Този път малките читателки ще придружат Барби до Седмицата на модата, за да се запознаят с най-новите модни тенденции. След това ще се разнообразят с малко езда и ще се впуснат в разгадаването на най-разнообразните пъзели от страниците на списанието. Подаръкът в броя е чудесен комплект аксесоари за млади дами – мобилен телефон, карта за фитнес и гланц за устни (имайте предвид, че те са за игра, а не истинска техника и козметика). А наградата от традиционния конкурс този път е не една, а две оригинални кукли „Барби” – Принцесата и попзвездата Тори и Кийра с китара!

Снимка: Егмонт

В новия брой на любимото списание Барби учи децата и как да извикат зимната красота в детската си стая. Как може да се случи това ли? Много е лесно – като измайсторят и украсят прозореца си със зимна снежинка!Ето как може да се случи това:

Финна снежинка

Нужни са:

бяла хартия, ножица, молив, лепило, брокат

Направете така:

С помощта на чинийка нарисувайте кръг върху бяла хартия и го изрежете.

Сгънете кръга веднъж през средата, така че да се получи полукръг. После сгънете полукръга още на две, за да се получи четвърт кръг. С още едно прегъване вече имате осминка на кръга.

Прерисувайте снежен мотив върху така сгънатия лист (подходящ ще откриете в списание „Барби”) и го изрежете. Внимавайте да не срежете прегънатите кантове до края. 

След това бавно и внимателно разгънете снежинката.

С лепило и брокат можете да направите снежинката си блестяща. Оставете я да изсъхне добре и готово!