Всички искаме да обзсмъртим най-милите мигове от живота си. Фотографската хартия и филмовата лента са най-разпространения и традиционен начин да "спрем” времето. Напоследък пък особено нашумяха отпечатъците за бебешки ръчички или крачета. Е, тук обаче става дума за нещо по-различно и може би малко странно...

На някои може да се стори шантаво,

на други – ексцетрично и оригинално, за трети обаче, явно е върхът на модата. Мамите в САЩ са луднали да си поръчват бижута, украсени със собствената им... кърма. Идеята е на Алиша Могаверо от Роуд Айлънд – създателка и директор на фирмата Mommy Milk Creations. За да увековечат завинаги в огърлица, пръстен, обеци или гривна спомена от първите мигове на близост с рожбата си, младите мами трябва само да изпратят на фирмата две супени лъжици от своето мляко.

За да придобие твърда консистенция, кърмата преминава през специална техника на обработка, след което се вгражда в пъстроцветна смола в бижуто.

Изборът за формички е най-разнообразен

– от сърца, месечинки и звезди до бебешки ръчички и крачета. Като красива декорация към избраната млечна фигура в смолата, ако майката желае, може да стои гравираното име на бебето й и кичурче от неговата коса. В зависимост от модела цената варира от 64 до 125 долара.

Не знам как ви се струва тази идея, но лично аз не виждам нищо лошо, нито пък шокиращо в подобен начин да съхраниш нещо така безценно и съкровено, каквото е майчиното мляко за всяко едно мъничко човече.