Дойде ред на няколко изключително очарователни роли, достойни за Оскар,

с които малкият немирник разсмива и забавлява всички вкъщи. Осъзнавайки силния и положителен интерес, който предизвиква, той успешно поддържа представленията вече цял сезон. При това поведението му е като много по-зрял човек отколкото може да се очаква от едно ненавършило една годинка бебенце.

Най-новата роля се дължи на пристрастяването му към царственото возене върху кухненския стол

Настанен удобно, стиснал с ръце облегалките за лакти на големия стол в кухнята, с леко, но настоятелно кимване малкият пълководец дава съгласието си парада да започне. Процесията тръгва бавно покрай всички шкафове, тържествено преминава под триумфалната арка на бар-плота и завършва с победоносно пристигане чак пред царските двери – външната врата. Лошото при тази церемоня е, че на малкият император хич не му омръзва и се налага многократно повторение. През цялото това време той наблюдава с благосклонна усмивка приветстващите го "тълпи" – тате, вуйчо, баба и дядо. Ръцете, стойката и погледа му излъчват естествена царственост и очарователно бебешко достойнство.

Друг път малкият омайник се превръща в игриво хищно лъвче от джунглата

С нокти и зъбки (по-точно с четири-пет зъбчета) и с широко зяпнала уста, нападенията му са светкавични и винаги съпроводени със сладко гърлено ръмжене. За неукротимия малък Симба схватката всеки път задължително завършва с бурен смях и взаимно "помирение" .

Ролята на откривател също е сред любимите превъплъщения на невръстния актьор

Малкият Индиана Джоунс с лекота намира скритите от самия него играчки под възглавницата. Триумфът и радостта от откритието обаче той винаги споделя с мама или с тате.

И това не е всичко! Не минава и ден вкъщи без да се развихри обичайното Торнадо

Когато творецът на урагана и главен причинител на всички разрушения си легне да спи, детската стая е заприличала на същинско Бойно поле. По пода под и върху всички мебели са разпилени и лежат в сърцераздирателни пози зайци, лъвове, мишоци, кукли... Разхвърляни невред възглавници, дрешки, та дори и памперси допълват хаотичната панорама. Единствено гърнето си стои на мястото като ням свидетел на настъпилия в стаята Апокалипсис.

Е, накратко, това са най-новите забавления и артистични превъплъщения на Мишо Белята

Наскоро се разбра, че малкият продуцент си е наумил да проведе кастинг. В него могат да кандидатстват всички желаещи. Засега участие сме заявили "обичайните заподозрени" - дядо и баба, тате, вуйчо и аз. Вероятно ще бъдат избрани изпълнители на второстепенните роли за предстоящите представления през идващия сезон. Главната роля, разбира се, отново е поверена на Артиста, около който всъщност се върти света.