Симпатичният сръчко Мани е винаги готов да помогне, било то за да поправи нещо счупено, да реши някой проблеми, или просто да се позабавлява. Поучителните му и забавни приключения оживяват на страниците на месечното списание „Майстор Мани“ от издателство „Егмонт България“. В него се включени множество занимателни игри и истории, които научават децата на най-различни полезни неща и им вдъхват самочувствието на истински майстори. Разнообразните рубрики запознават малчуганите с всекидневните дейности и непосредствения свят, като развиват позитивно отношение към собствените им способности и умения и дори ги учат на някои думи и фрази на английски език.

Списанието среща малките читатели и с добродушните инструменти, които помагат на Мани да излиза от всякакви трудни ситуации. „Кои са те?“, ще попитате вие. Тук ще ви запознаем с всеки един от тях:

Фелипе е кръстата отвертка и се мисли за много важен инструмент. Понякога идеите му само влошават нещата. Любимото му хоби е да пее.

Търнър е плоска отвертка. Той на пръв поглед е доста намусен и често се кара с Фелипе. Има слабост към животните (птички, котета и пеперуди), въпреки че гръмко го отрича.

Стреч е рулетка, която обича да измерва всякакви неща. Дава точни мерки, смята отлично и може да използва лентата си, за да достига по-далечни предмети.

Дъсти е много умен трион, който дава страхотни съвети. Той е приятелски настроен, игрив и забавен за компания.

Скуийз е клещи. Тя обича да помага и е нетърпелива да свърши задачите си (обикновено са намесени болтове). Преди появата на Фликър Скуийз е най-младият инструмент в групата.

Пат е разговорлив, непохватен и не много умен чук. Това не е изненада, като се има предвид, че любимата му фраза е „Аз съм чук!“. Вманиачен е на тема пирони.

Ръсти е тръбен ключ. Той не е от най-смелите и непрекъснато се тревожи. Понякога има нужда от напътствията на Мани, които му вдъхват кураж.

Фликър е фенерче и е най-малкият от всички инструменти. Той е изключително весел, любвеобилен и винаги страхотно въодушевен.

Сега може би искате да знаете какво ще открият децата в новия брой на „Майстор Мани“? Той е на пазара от 2 юни и ще ги научи как да се грижат за природата, ще им обясни английските названия на предметите в банята и ще ги запознае с тежките превозни средства и големите машини на строителната площадка. От рубриката „Аз мога“ пък ще научат как да си направят страхотна бутилка за течен сапун и още други хитроумни трикове.

Майстор Мани е герой не само от едноименния сериал на „Дисни“ и от списанието, издавано у нас от „Егмонт България“. Той е главно действащо лице и в редица чудесно илюстровани издания. „Инструменти за всичко“, „Строителни машини“, „Всеки греши“ и „Новото момче“ са заглавията на книги с твърди страници, подходящи за деца до 3 години. Занимателни книги с лепенки за деца от 4 до 6 години са „Палавите зайчета“, „Грижовният фермер“, „Незабравимото парти“, „Спасените сладки“. Ето и малко повече информация за всяко едно от изданията:

Книги с твърди корици (корици)

Инструменти за всичко
Майстор Мани наистина работи здраво. Надникнат ли в тази книжка, децата ще научат как сръчкото използва своите инструменти.
Цена: 4,99 лв.

Строителни машини
Машините са верни помощници на майстор Мани. Книжката ще пренесе малките читатели на строителна площадка и ще ги запознае със случващото се там.
Цена: 4,99 лв.

Всеки греши
Мани и инструментите му трябва бързо да поправят счупените седалки на стадиона, за да може да се проведе важен бейзболен мач. Но Скуийз допуска голяма грешка и палецът на Мани се подува като балон.
Цена: 5,99 лв.

Новото момче
Да бъдеш нов в града не е лесно. Марсело се страхува, че няма да успее да се сприятели с другите деца. Ами ако не играят същите игри като в стария му квартал? Ако не харесват същите неща? Мани и инструментите решават да помогнат на момчето.
Цена: 5,99 лв.

Занимателни книги (корици)

Палавите зайчета
Инструментите и Мани са повикани в магазина за домашни любимци на Каси, за да поправят заешка клетка. Какво ли ще се случи обаче, ако вратичката й случайно се отвори и всички пухкави палави зайчета избягат от нея?
Цена: 3,99 лв.

 

Грижовният фермер
Мани гостува на приятеля си Франсиско и взима със себе си инструментите. Всички те са нетърпеливи да прекарат един страхотен ден на риболов във фермата. Тъй че затегни каубойските си ботуши и се присъедини към отбора!
Цена: 3,99 лв.

 

Незабравимото парти
Инструментите подготвят изненадващо парти за рождения ден на Мани. Но малко преди то да започне, към Мани се обръща за помощ продавачът на велосипеди Сам. Дали майсторът и верните му приятели ще се справят и с това предизвикателство?
Цена: 3,99 лв.

 

Спасените сладки
Ще се включи ли госпожа Портийо в конкурса за пекари? Може би не! Новата печка е твърде голяма, за да влезе в дома й. Дори Мани и инструментите се затрудняват с тази задача. Но Стреч има идея. Дали тя ще разреши проблема?
Цена: 3,99 лв.